• Miksi puiset piharakennukset ovat niin suosittuja?

  Muutaman viimeisen vuoden aikana puisten piharakennusten suosio on kasvanut merkittävästi. Ihmiset opettelivat maailman terveystilanteen vuoksi viettämään paljon enemmän aikaa kotona ja samanaikaisesti kodin mukavuuksiin kiinnitettiin eri tavalla huomiota. Etätyötä tehdään nykyisin useammin ja ainakin osittainen kodista käsin työskentely monilla aloilla on jäänyt uudeksi normaaliksi.

  Miksi puiset piharakennukset ovat niin suosittuja?

  Puinen piharakennus sopii loistavaksi niin kotitoimistoksi kuin moneen muuhunkin tarpeeseen. Piharakennus on sijoitus, eikä mikään mahdottoman kalliskaan sellainen, jolla on vaikutus monelle elämän osa-alueelle. Piharakennuksen voi pyhittää vain yhtä käyttötarkoitusta varten tai sitten siitä voi tehdä helposti muunneltavan monitoimitilan. Tässä kerromme seuraavaksi suosituimpia käyttökohteita puisille piharakennuksille.

  Kotitoimisto puutarhaan

  Vielä varmasti löytyy monia, jotka sinnittelevät keittiön pöydän ja sohvan välillä työläppärin kanssa yrittäen tehdä töitä. Toisille se voi toimia ja kyllähän sitä aina hetken voikin tehdä, mutta pidemmän päälle oma rauhoitettu tila työskentelyä varten on harkitsemisen arvoinen asia.

  Tilaa kun ei välttämättä ole kuitenkaan yhtään ylimääräistä, voi ainoa mahdollisuus löytyä ulkoa omalta pihalta – ja siis sinne pystytetystä piharakennuksesta. Jos kotona työskentely on jatkuvaa ja säännöllistä, voi olla järkevää ottaa piharakennus vain kotitoimistokäyttöön. Mutta jos etäpäivä on vain kerran viikossa tai silloin tällöin, kannattaa pihamökkiä hyödyntää myös muussakin käytössä.

  Olemme aikaisemmin julkaisseet muutamia artikkeleita pihatoimistoista, ja ne kannattaakin lukaista, jos olet sellaista suunnittelemassa.

  Pihasaunaan kylpemään

  Ennen kotitoimistobuumia oli pihasauna yksi yleisimpiä piharakennuksia, jotka ihmiset hankkivat takapihoilleen. Toiset haluavat sähkösaunan rinnalle puilla lämmitettävän saunankin. Etenkin, jos tontilla on oma ranta, on rantasauna melkeinpä pakollinen hankinta.

  Pihasaunarakennuksia on tarjolla aina pienistä löylyhuoneista isoihin saunamökkeihin, jossa on nukkumaparvi ja erillinen makuuhuonekin. Monipuolinen pihasaunamökki tuo todellista arjen luksusta omaan kotiin, kun saunapäivästä voi tehdä mukavan hemmottelurituaalin, jota odottaa innolla jo etukäteen.

  Voit lukea lisää pihasaunoista täältä ja täältä.

  Harrastetila perheelle

  Harrastapta sitten lautapelien pelaamista taikka kuntosalilla käyntiä, biljardia taikka pingistä, niin voit kaikki nämä edellä mainitut ja lukemattomat muutkin tekemiset voit toteuttaa omalla pihalla omassa pihamökissä. Pihamökki sopii rauhalliseen joogaan täydellisesti, kun samalla nautit isojen ikkuinoiden kautta näkyvästä luonnosta. Pihamökistä voi tehdä myös pienten lasten temmellyskentän, kunhan mökin pehmustaa hyvin sisältäpäin sopivalla lattiamateriaalilla ja isolla määrällä tyynyjä.

  Takapihan olohuone

  Puista piharakennusta voi käyttää niin moneen tarkoitukseen ja sille voisi yhtä hyvin antaa nimeksi takapiha olohuone. Piharakennusta voi käyttää lisähuoneena, johon voi sisustaa mukavat sohvaryhmät ja ehkä television tai äänentoistolaitteetkin. Siitä voi tehdä paikan, jossa voi juhlia pienellä porukalla ihan vaan muuten vaan. Piharakennukseen mahtuu hyvin keittiö baaritiskeineen ja lattiatilaakin riittää monissa malleissa sen verran, että jos tanssijalkaa alkaa vipattamaan, niin voit muutamat muuvit siinä pyöräyttää.

  Illanvieton päätteeksi, voi vuodesohvista virittää nukkumapaikat ja yöpyä tai tarjota vieraille yöpymismahdollisuus. Näin mahdolliset yökyläilijät saavat oman rauhallisen tilan, jossa voi palautua illan riennoista sopivalla tavalla.

  Tarvitsetko vielä lisävinkkejä? Tsekkaa tästä 5 yllättävää käyttötarkoitusta piharakennukselle.

  scroll to top