Kirjoitettu

Hirsimökki – itse pitkästä vs. valmispaketti

Hirsimökki

Hirsimökin rakentaminen vaati ennen kirjaimellisesti hartiavoimia. Puut oli ensin kaadettava metsästä, kuljetettava metsästä sahalle ja sahattava määrämittoihinsa. Yleensä sahalla pätkitiin puut tiettyyn mittaan, josta ne rakentamisvaiheessa sitten sahattiin lopullisiin mittohin. Tämän lisäksi täytyi tietenkin tehdä perustyö: valmistella maaperän perustukset, suunnitella itse hirsimökki ja lopuksi vielä rakentaa se.

Tänään on toisin. Hirsimökin rakentaminen tuskin voisi olla helpompaa kuin se nykyteknologian avulla on. Toki on vielä rakentajia, jotka haluavat itse rakentaa hirsimökkinsä alusta alkaen, mutta useimmat hirsimökin rakentajat hankkivat hirsimökkinsä jonkinlaisena pakettina. Tämä ei ole ihme, sillä markkinat ovat kehittyneet tässä asiassa valtavasti. Hirsimökin pakettina hankkivan ei enää tarvitse tyytyä vain joihinkin ennalta määritettyihin malleihin tai tehdä kompromisseja. Valikoimaa ja muuntelumahdollisuuksia on valtavasti.

Tuleeko halvemmaksi rakentaa hirsimökki itse?

Hirsimökki itse rakentaen pitkästä on ollut jonkinlainen ihanne, vähän kuin miehisyyskoe. Toiset perustelevat itse tekemisen valintaa hinnalla. Tulee halvemmaksi tehdä itse.  Tämä on kuitenkin vain osa totuudesta. Kaikella ajalla on hintansa ja se aika on aina jostain muualta pois. Jos rakentaa ja käy töissä, ehtii rakennustyömaalle vain töiden jälkeen ja lomilla. Tämä hidastaa hirsimökin valmistumista. Jos taas ottaa töistä vapaata, menettää tuloja ja voi olla, että hirsimökki ei etene toivotulla nopeudella taloudellisista syistä. Toiset luottavat talkootyön voimaan, mutta on otettava huomioon, että talkootyötä tehdään kaikkien muiden velvoitteiden ohella, siis silloin kun aikaa on. Tämä tuo oman riskinsä rakennustyön etenemiseen.

Paljonko sitten voi säästää, jos hirsimökin ottaa valmiina pakettina? Hirsimökin hintaan vaikuttaa toki moni muukin asia kuin varsinaisen talopaketin hinta. On otettava huomioon, että rakentamisessa on myös töitä, jotka on pakko teettää ammattilaisella rakensi sitten itse pitkästä tai tilasi hirsimökin valmiina pakettina. Seuraavat kustannukset tulevat mökkisi varustelutasosta riippuen varsinaisen

hirsimökkipaketin lisäksi:

  • maanrakennus
  • perustukset
  • sähkö- ja lvi-asennukset
  • kiintokalusteet
  • tulisijat ja muuraustyöt
  • vedeneristys- ja laatoitustyöt

Voit kuitenkin laskea, että ammattimiehillä menee pitkästä tavarasta eli sahalta hankittavasta lautatavarasta  90 neliöisen hirsimökin rakentamisessa vähintään 1500 työtuntia. Kerro tämä tuntimäärä ammattimiehen tuntipalkalla ja lisää mukaan vielä työnjohtajan työtunnit. Useimmat valmiit hirsimökkipaketit taas voi kasata kahden, kolmen aikuisen voimin muutamassa päivässä – tunteja kuluu siis huomattavasti vähemmän! Näiden tuntien kustannukseen tietenkin vaikuttaa se, mitä voit tehdä itse ja mikä osa tästä sinun täytyy ostaa ulkopuolisena työnä. Lisäksi säästyy arkkitehdin rakennuspiirrustuksiin menevä kustannus sekä puunhankkimisen ja sahauttamiseen kuluva aika ja kustannus. Sinulla ei myöskään jää hukkapuutavaraa, koska kaikki on tehtaalla jo valmiiksi mitoitettu. Tutustu tuotevalikoimaamme ja asennuspalveluumme. Haluaisitko tehdä muutoksia hirsimökkipakettiin? Onnistuu! Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Kirjoitettu

Piharakennuksesta on moneksi

piharakennuksen

Piharakennukset tulevat omakotiasujan ja mökkiasujan mieleen viimeistään kesän taittuessa syksyyn. Silloin on taas se aika vuodesta kun täytyy miettiä minne säilötään ruohonleikkurit, pihakalusteet, puutarhatyökalut ja trampoliinit. Useimmiten itse rakentaminen ja kaikenlaiset rakennusprojektit kuitenkin tulevat mieleen kevään korvalla, vaikka syksy on rakentamiseen ihan yhtä hyvää aikaa. Piharakennuksen ehtii ihan hyvin tehdä vielä syksyllä talvea varten ja pihaakin on hyvä raivata pohjia varten syksyllä kun kaikkien kasvien kukinta on loppunut ja sato on kerätty. Tämä on paras aika myös istuttaa esimerkiksi uusia marjapensaita, niin ne ovat ehtineet hyvään kasvuun seuraavaan kesään mennessä.

Mikäli haluaa piharakennukseensa valetun lattian, ehtii senkin hyvin tehdä syksyllä. Betonia voi valaa kun lämpötila on yli +5 celsiusastetta. Betonia ei saisi päästää jäätymään, joten kannattaa sen verran alkusyksystä olla asialla, että hallaöitä ei vielä ole. Yksi tapa tällaisen tekoon on laittaa pohjalle suodatinkangas, sen päälle vähintään 200 mm kapillaarikivitäyttö (salaojakuivatus), ja sen päälle esim. 50+50 Finnfoam-eriste ja vähintään 80 mm teräsverkolla raudoitettu betonilaatta. Piharakennuksen voi toki myös rakentaa ”harvalattiaisena”, ruuvipaaluperustuksen päälle. Tällöin maasta irrallaan olevat lattialankut, joiden välissä on ilmarakoa, toimivat ilmanvaihtona ja estävät kosteuden kertymistä.

Yksi piharakennus – monta käyttötarkoitusta

Piharakennus on useimpien rakentajien mielessä jo rakentamisen alkuvaiheessa – käyttötarkoitus voi vain vaihdella. Omakotiasuja useimmiten ainakin harkitsee rakennusvaiheessa autotallin rakennusta. Mökkirakentajan mielessä taas on useimmiten ensimmäisenä sauna. Molemmat saattavat siltii haluta lisäksi varaston tavaroille ja lisämajoitustilan kesävieraille – eikä sovi unohtaa paljulle omaa katosta! Saattaapa mökkiläinen ehkä vielä tarvita käymälänkin.

Pitääkö omalle pihalle sitten rakentaa piharakennusten mökkikylä? Ei välttämättä ellei sitten tarkoituksellisesti halua niin. Mikäli piharakennuksia ja niiden käyttötarkoituksia miettii jo varsinaisen päärakennuksen rakennusvaiheessa, voi ratkaista ehkä kaikki nämä tarpeet jopa yhdellä piharakennuksella. Vaikka piharakennusten pohdinta olisikin jäänyt myöhemmälle, ei hätä ole tämän näköinen. Valikoimassamme on paljon erittäin monikäyttöisiä piharakennusmalleja.

Voit hankkia käymälän, pihavaraston ja puuliiterin yhdistelmän. Voit hankkia saunan ja vierasmökin yhdistelmän.Voit hankkia autotallin ja pihavaraston yhdistelmän. Useimmiten vain mielikuvitus on rajana. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tarpeesi kanssa niin muutetaan ajatuksesi todellisuudeksi.

Meidän piharakennuksemme tulevat valmiina osina ja kokoamisohjeen kera, joten useimmat meidän valikoimissamme olevat piharakennukset voi omin voimin pystyttää muutamassa päivässä. Kiireinen rakentaja voi myös tilata asennuspalvelun, jolloin ammattilaisemme pystyttävät piharakennuksen yhdessä päivässä. Vai rakentaminen voi olla nopeaa, ei materiaalimme kasvatus ole. Kaikki rakennuksemme näet valmistetaan hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta kuusesta.

 

Kirjoitettu

Valmismökki vs. Itse tehden

Valmismökki

Valmismökki vai itse tehden – kas siinä ikuinen kysymys, johon on liki yhtä monta vastausta kuin on rakentajaa. Keskustelu käy kuumana mökkipalstoilla, mutta yhtä oikeaa vastausta ei ole. Tai sitten oikeita vastauksia on yhtä monta kuin on mökin rakentajaakin. Valmismökki-vastauksen sisällekin kätkeytyy monta erilaista ratkaisuvaihtoehtoa, joten kannattaa käyttää hieman aikaa erilaisten vaihtoehtojen hyvien ja huonojen puolien arvioimiseen ennen päätöksen tekoa. Valmismökki-nimikkeellä myydään kaikenlaista, lähtien avaimet käteen- paketeista, joissa todella tarvitsee vain kantaa enää huonekalut sisään ja aloittaa mökkielämä. Valmismökkinä voidaan yhtä hyvin ostaa sateelta suojaan-versio, jossa on pystytettynä runko ja ulkolaudoitus ja loppu tehdään itse. Tai sitten valmismökkipaketti sisältää vain valmiit osat, joista mökki itse kootaan.

Paljonko valmismökki maksaa? Tämä on yksi suosituimpia hakusanoja valmismökkeihin liittyen. Kylmä fakta on kuitenkin se, että valmismökin hintaan vaikuttaa niin monta erilaista tekijää, että yhtä yksittäistä vastausta ei ole. Lyhyesti voisi sanoa, että oleellisimmat hintaan vaikuttavat tekijät ovat koko ja varustelutaso. Tämän vastauksen sisälle kätkeytyy monta toisiinsa nivoutunutta tekijää, jotka kuitenkaan eivät aukea heti vain tapettien hintoja vertailemalla. Seuraavassa tarkastelemme hieman valmismökin hinnan muodostumista.

Mikä valmismökissä maksaa?

Kuten edellä jo todettiin, valmismökin nimellä kulkee montaa erilaista ratkaisua. Niitä kaikkia yhdistävä tekijä on kuitenkin se, että jotain – yleensä vähintään mökin osat – tulevat valmiina. Ne on siis tehtaalla valmistettu sopiviksi ja määrämittaisiksi ja puu on valmiiksi kuivaa. Paketissa tulee mökin piirrustukset ja kokoamisohjeet valmiina. Itse tehden tämä työ pitäisi siis myös tehdä – ja maksaa –  itse. Tämä vaatii, että suunnittelutetaan ja piirrätetään mökki arkkitehdillä ja hankitaan puutavara sahalta oikeissa mitoissa. Valmismökkipaketissa maksaa siis tässä tapauksessa juuri se valmiiksi ostajan puolesta tehty työ.

Monet valmismökkifirmat tarjoavat myös pystytyspalvelun mökeilleen. Lisämaksusta mökin saa useimmiten muutamassa päivässä pystyyn. Voi tuntua kalliilta maksaa pystytyksestä, joka ammattilaisten käsissä vaikuttaa yksinkertaiselta ja nopealta työltä, mutta vanha sanonta ”aika on rahaa” pätee myös mökkiasioissa. Aika minkä ostaja käyttää arkkitehdin ja sahan kanssa ja mökin pystytykseen, on hyvin usein poissa hänen palkkatöistään. Säästäisikö asiakas lopulta enemmän maksaessaan jollekin muulle tämän tekemisestä? Myös viivästykset maksavat: jos yksi osa-alue mökin valmistuksesta viivästyy, venyttää se aina aikataulua ja budjettia toisesta päästä.

Valmismökin hintaan vaikuttavat tekijät

Valmismökin hintaan vaikuttavat eniten koko ja varustelutaso. Kokoa miettiessä kannattaa ottaa huomioon käyttötarkoitus : monta henkilöä mökillä tulee vierailemaan? Kokoa miettiessä kannattaa muistaa myös, että isompi koko tarkoittaa isompaa maanmuokkausta, isompien perustuksien tekoa ja isompia lämmityskustannuksia. Varustelutasolla tarkoitetaan kaikkea talvieristyksestä vesivessaan ja viilentävään viinikaappiin. Käytetäänkö mökkiä talvella? Muista valita paketti, jonka hirret ovat tarpeeksi paksut talviasumiseen – tämä säästää myöhemmin lämmityskuluja. Vesivessasta haaveilevankaan ei tarvitse enää nähdä painajaisia jääkylmistä ulkohuuseista, joiden poluilla vaanivat kaikki käärmeistä karhuihin. Nykyajan vedettömiä vessoja löytyy niin edistyksellisinä ja tyylikkäinä versioina, että ne todella kilpailevat vesivessan kanssa mukavuudeltaan. Tuleeko käyttövesi omasta kaivosta, tuodaanko se mökille kanistereissa vai vedetäänkö mökille vesi kunnallisesta verkostosta? Miten jätevesi hoidetaan – liitytäänkö viemäriverkostoon, jos sellainen on lähellä saatavilla vai järjestetäänkö asia esimerkiksi imeytyskentän avulla? Tuleeko mökille sähköt verkosta? Vai aurinkopaneeleilla?

Valmismökkiä harkitsevan kannattaa muistaa, että useimmiten valmismökkipaketti on muokattavissa pienillä muutoksilla omien mieltymysten mukaan. Useimmiten valmistaja osaa neuvoa asiakasta miten tehdä muutoksia itse tai voi tehdä muutoksia valmiiseen pakettiin. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja unelmiesi mökki on taas askeleen lähempänä!

Saat lisätietoja, katso tätä videota:

https://www.youtube.com/watch?v=HM5OR9teNCo&t=54s

Kirjoitettu

Autotalli pakettina parissa päivässä

Autotalli pakettina

Autotallin voi nykyään hankkia vaikka pakettina. Usein sellainen voidaan sisällyttää talopakettiin, mutta jos talli jäi alunperin rakentamatta tai vanha jo kaipaa uusimista, löytyy menopelille monenlaisia koteja. Autotallipaketti voi sisältää kaikkea rakennusmateriaaleista aina autotallin valmiiksi kasaamiseen asti ja kannattaakin tutkia paketteja löytääkseen juuri itselle sopivan vaihtoehdon.

Yleisesti tuntuu olevan vallalla se käsitys, että autotallit ovat kalliita. Halvimmalla toki saa pressutallin, mutta hintaa vertaillessa useimmiten puhutaan oikeista rakennuksista. Ei kuitenkaan ole mitään syytä tyytyä edes peltisiin katoksiin, koska pohjoismaisesta hitaasti kasvaneesta kuusesta valmistettuja valmiita autotallipaketteja saa verkkosivuiltamme nopeasti ja edullisesti.

Pieni vertailu eri valmistajien verkkosivuilla paljastaa nopeasti, että hinnat sivullamme ovat todella kilpailukykyiset. Kyseessä ei kuitenkaan ole laadun kustanuksella halpuuttaminen, sillä kaikki autotallimme rakennetaan hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta kuusesta ja autotallipaketti toimitetaan täydellisenä sarjana. Sarjaan kuuluu aina tukeva 44mm paksuinen esivalmistettu lukittu kaksinkertainen kieli ja parhaasta pohjoismaisesta kuusesta valmistetut uraseinälevyt, kaksinkertaiset ikkunat, 18mm kattolaudat, vahvistetusta metallista tehdyt myrksysuojat, jotka on asennettu koko seinään sen neljään nurkkaan sekä kattohuopa, naulat, ruuvit, yksityiskohtaiset suunnitelmat, kokoamisohjeet ja valinnasta riippuen joko klassiset kaksoisovet tai saksalaisvalmisteiset Hörmann nosto-ovet. Valmistaja antaa 5 vuoden takuun, mutta asianmukaisella hoidolla ne kestävät vuosikymmeniä. Autotallimme ovat myös tyylikkään näköisiä –  esimerkiksi tästä kahden auton autotallista löytyy myös mallivideo, josta voi kuvitella miltä se omalla pihalla näyttäisi.

Mikäli ajatus autotallipaketin kokoamisesta nostaa hien hattuun, voit aina tilata meiltä asennuspalvelun. Useimmat saavat autotallin asennettua itse 2-3- päivässä kun taas ammattiasentajamme asentavat suurimman osan puisista autotallimalleistamme päivässä. Vaikka tilaisit meiltä asennuspalvelun, tulee autotallin hinnaksi silti vähemmän kuin monilla kilpailijoilla.

Autotallivalikoimamme pitää sisällään autotallipaketteja moneen makuun. Voit valita tallin yhden auton tallin tai kahden auton tallin tai ottaa tallin katoksella. Kannattaa tutustua malleihin ja vertailla – yksi tärkeimmistä kriteereistä valinnassa on tietenkin jäljellä oleva rakennusoikeus – ja budjetti. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme niin etsitään pihaasi sopiva autotallipaketti.

Kirjoitettu

Pihamökin Super Lucas E + Terassi + Varasto asennus

Yhden meidän suositumpien mallien asennus on lopetettu. Super Lucas E:llä on 9 m2 huone, 3 x 3 veranta aluetta, sekä 1.8 x 3 m varastotilaa. Meidän asennusporukalla kesti ainoastaan 1 päivä kasata mökki kokoon.

Super Lucas E:n tuli markkinoille kevään alussa ja on jo hyvin suosittu Saksassa, Iso-Britanniassa sekä Itävallassa ja myös muissa päin maailmaa. Monikäyttöinen mökki sopii moneen eri tarkoitukseen, siellä pystyy nauttimaan päivällisestä ulkoilmassa, sopii myös kylpytynnyrin suojaksi, iso veranta sopii hyvin oleskelualueeksi puutarhassa, huonetta voi käyttää konttorina, rauhallisena paikkana missä lukea, ruokailu alueena tai miksipä ei vaikka puutarha baarina, sen lisäksi on vielä iso varastotila missä pystyt varastoimaan puutarhatyökalut tai muut tarvikkeet.

Super Lucas E tarvitsee 8 x 3 m:n rakennusalan puutarhassasi ja kannattaa laskea 2-4 päivää sen kokoamiseksi kahdelle aikuiselle. Lähitulevaisuudessa mökki muuttuu varastotavaraksi mikä vähentää toimitusajan 7-9 viikosta 3-4 viikkoon.

Standardina tulee 44mm:n seinät ponttilautana, 18mm:n katto- ja lattialaudat, käsitellyt 28mm:n terassilaudat, ne ja kaikki muut puun osat ovat valmistettu pohjoismaisesta kuusipuusta. Liukuovissa ja ikkunoissa on kaksoislasit, sen lisäksi tulee kulmiin metalliset myrskyrimat ja kaikki tarvittavat kiinnityselementit kun naulat ja ruuvit sekä kattohuopa.

Kirjoitettu

Oma pihasauna jo tälle kesälle!

Pihasauna

Oma pihasauna, pikku saunamökki – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kesän koittaessa viimeistään lehahtavat lentoon haaveet omasta saunasta omalla pihalla – olipa se piha sitten omakotitalon piha, mökin piha tai vaikka rivitalon piha. Mutta pitääkö tämän haaveen kimpussa askarrella koko kesä vain päästäkseen ehkä syksyllä saunaan? Ei todellakaan. Oman pihasaunan voi saada edullisesti ja nopeasti omalle pihalle, jopa muutamassa viikossa.

Onko haaveissa se oma pihasauna vai se pikku saunamökki? Molempiin makuihin löytyy mallistoja sivustoltamme. Pihasaunan ei tarvitse olla pelkkä sauna, vaan sama rakennus voi toimia vierasmajana ja siinä voi olla terassi grillaamista tai paljua varten. Saunan ulkomuodon ei myöskään tarvitse muistuttaa pikku mökkiä. Esimerkiksi Vierasmaja Hansa Lounge XXL on upea ja moderni monikäyttörakennus. Voi helposti kuvitella kuinka ihana terassilla on istuskella saunan jälkeen ja miten kauniisti valo pääsee isoista ikkunoista sisään. Tässä pihasaunan ja virasmajan yhdistelmässä kestitsee isommankin määrän vieraita.

Mikäli perinteinen saunamökki sopii enemmän omaan tyyliin, on Pihasauna Lisette yksi suosikkimalleistamme. Tässäkin pihasaunassa tulee mukana kyllästetyt peruspalkit, myrskyrimat, kokoonpanovälineet, lasitetut ikkunat ja ovet, sylinterilukko.

Kaikkien pihasaunojen pakettiin kuuluu lisäksi lisävarusteet: löylyhuone, saunalauteet, löylyhuoneen sisäkaton paneeli, 8 mm lasinen saunaovi, päänojat, kiuassuoja ja puiset lattiaritilät. Lisäksi tuotteilla on 5 vuoden takuu!

Pihasaunamme ovat tyypillisiä suomalaisia saunamökkejä. Suurimmalla osalla pihasaunoistamme on massiiviset 70 mm paksuiset seinät, joka varmistavat maksimaalisen lämmönkestävyyden, ja joka auttaa saunamökin nopeaa lämpiämistä ja pitää sen kuumempana pidempään. Kaikki pihasaunamme ovat varustettu täydellisellä pihasaunan asennussarjalla, jonka avulla pihasauna on mahdollista rakentaa ilman lisäkustannuksia. Useimmat pihasaunamme on mahdollista pystyttää omin talkoovoimin muutamassa päivässä, mutta voit myös tilata meiltä asennuspalvelun. Ota yhteyttä ja eikä aikaakaan kun pääset jo saunomaan!

Kirjoitettu

Kahden makuuhuoneen vierasmaja tilaustyönä

Kahden makuuhuoneen vierasmaja tilaustyönä

Meidän asennusporukka on lopettanut tämän 12 x 6m kokoisen mökin asennuksen meidän asiakkaalle Paulille. Betoniperustan laittoivat paikallinen yhtiö päivässä, viiden päivän jälkeen, kun betoni oli kuivannut tuli meidän tiimi ja asensi mökin kolmessa päivässä. Sähkötyöt ja puun käsittely on vielä kesken mutta parin päivän päästä pysty ottamaan mökin jo käyttöön.

Tämä erikoistilauksena tehty mökki tulee käyttöön olemassa olevan kesämökin laajennuksena. Mökissä on 37 neliötä sisäpintaa, Kaksi 11 neliön makuuhuonetta, sekä 15 neliön olohuone ja ruokailutila. Pakko on myös mainita verantaa missä pystyy illallisia ulkona syömään, rentoutua hyvien juomien ja kavereiden kanssa katsoessa miljoonan dollarin näkymää lähellä olevasta järvestä.

Tämä erikoistilaus niin kuin kaikki meidän talot tuli paikalle asennusvalmiina. Tukevat 70mm paksuiset seinät, kyllästetyt peruspalkit, 28mm lattialaudat, 18mm kattolaudat sekä kaikki muut puuosat ovat valmistettu korkeanlaatuisesta pohjoismaisesta kuusipuusta. Lisäksi tulee mukana metallivahvistukset kaikkiin seiniin, kaksoislasit ikkunoissa ja ovissa sekä kaikki kiinnitystarvikkeet.

Kirjoitettu

Moderni hirsimökki edullisesti ja helposti

hirsimökki

Korkealaatuisen hirsimökin voit hankkia edullisesti vaikka avaimet käteen – periaatteella. Tämä on taatusti helpoin tapa päästä nauttimaan mökkielämästä sovitussa aikataulussa. Asennustiimimme asentaa minkä tahansa ulkorakennuksistamme viikossa. Halutessasi voit tietenkin pystyttää hirsimökkisi myös oman työvoiman turvin.

Meidän kesämökki- ja hirsimökkivalikoimastamme löytyy useita vaihtoehtoja kaiken kokoisille hirsimökeille. Hirsimökkivalikoimamme on yksi Suomen laajimmista. Voit valita yksinkertaisemmista hirsimökeistä aina luksusmökkeihin, joissa on jopa 3 makuuhuonetta ja erillinen pesuhuone. Kaikki nämä on tehty hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta kuusesta ja saat näin edullisen ja pitkäikäisen ulkorakennuksen tarpeisiisi.

Hirsimökki-sanasta useimmilla tulee mieleen pieni ja vaatimaton ulkorakennus, mutta nykyaikana hirsimökin ei todellakaan tarvitse loistaa vaatimattomuudellaan. Hirsimökki on saanut suunnittelijoidemme käsissä aivan uuden ulkoasun ja vanhoista hirsimökkimalleista tuttua on enää kestävä rakenne, terve sisäilma ja puun ihana tuoksu. Tutustu vaikka tähän Vierasmaja Hansa Office-malliin ja näet miten moderni ja valoisa hirsimökki voi olla.

Tähän hirsimökkiin mahtuu useampikin vieras majoittumaan ja nauttimaan mökkielämästä. Nimensä mukaisesti tätä on myös useasti hankittu toimistorakennukseksi, jolloin siellä voi työskennellä jopa 8 ihmistä. Upeat, korkeat ikkunat päästävät sisään illan viimeisetkin auringonsäteet ja korkea katto tuo upeaa avaruuden tuntua. Tässä mökissä ei todellakaan tarvitse kyyristellä päätään.

Tässä hirsimökissä, niin kuin muissakin malleissamme, on tuplalasituksella olevat ovet ja ikkunat, myrskyrimat, kyllästetyt peruspalkit ja tietenkin 5 vuoden takuu. Meiltä löytyy yli 100 erilaista hirsimökkimallia, joten löydät varmasti valikoimastamme mieleisesi. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja voit nauttia omasta hirsimökistäsi edullisesti avaimet käteen- periaatteella vaikka jo tänä kesänä!

Kirjoitettu

Pihavarasto – käytännöllinen katseenvangitsija

Pihavarasto

Kevätmessut viimeistään kuuluttavat kevään alkaneeksi. Kevätmessujen jälkeen mieli karkaa tulevan piha- ja puutarhakauden kimppuun ja eikä suotta – tämä on kevään parasta aikaa tehdä tulevan kesän suunnitelmat ja hankkia tarvittava valmiiksi.

Puutarhan hoitoon ja kesäsäilytykseen tarvitaan säilytystilaa työkaluille ja tarvikkeille. Tämän kevään puheenaiheena on laajalti olleet pihavarastot, pienvarastot ja erilaisten säilytysratkaisujen vertailut. Pienvarastot ovat lisääntyneet varastopaikkoina, mutta pihan – ja puutarhanhoidon ja pihalla puuhastelun mukavuuden ja mielekkyyden takaamiseksi olisi hyvä, että kaikki tarvittava olisi helposti saatavilla. Grillit, aurinkovarjot, työkoneet ja työkalut – vievät paljon tilaa ja vielä enemmän hermoja, jos niitä pitää etsiskellä eri varastojen uumenista. Monella saattaa olla jo pihallaan autotalli tai autokatos, mutta niissä useimmiten säilytetään jo muuta tavaraa ja niille on muutakin käyttötarkoitusta kuin puutarhakoneiden ja puutarhavälineiden säilyttäminen. Eikä niissä ainakaan voi vieraita majoittaa kuten esimerkiksi meidän pihavaraston ja vierasmajan yhdistelmässämme!

Pihavaraston ei siis todellakaan tarvitse olla mikään pihan pakollinen paha ja nurkkaan piilotettu tönö, vaan voit luoda pihavarastostasi osan puutarhasi sisustusta ja käyttää sitä varastoinnin ohella – jos et nyt vieraiden majoittamiseen – niin vaikkapa sadepäivän kahvihuoneena. Mahdollisuuksien rajana on vain mielikuvitus.

Meidän pihavarastoistamme löydät eri kokoisia ja eri mallisia versioita soveltumaan eri kokoluokan pihoihin ja erilaisiin käyttötarkoituksiin ja budjetteihin. Yhteistä niille kaikille on se, että ne on valmistettu pohjoismaisesta hitaasti kasvaneesta kuusesta ja niillä on kaikilla 5 vuoden takuu. Paketissa tulee mukana kaikki tarvittava ja toimitus onnistuu 7-40 päivässä. Useimmat pihavarastot voi helposti kasata yhdessä viikonlopussa kahden hengen voimin, mutta kauttamme saat tarvittaessa myös asennuspalvelun. Tutustu valikoimaan ja ota yhteyttä asiantuntijoihimme. Ehdit hyvin vielä ennen grillikauden avajaisia!

Kirjoitettu

Vierasmaja Nora D grillikatoksen kanssa

Vierasmaja Nora D + Terassikatos

Terassikatoksen kanssa Vierasmaja Nora D on yksi meidän edullisimmista malleista ja sen pystyttämiseen ei tarvitse enemmän kuin 6x3m maapintaa. Tämänkokoisen puutarha rakennuksen kokoamiseen ei tarvitse enempää aikaa kuin yksi viikonloppu ja suurin osa puutarhaystävistä pärjäävät sen kanssa itse.

Alla olevissa asiakkaan kuvissa on vierasmajaa käytetty myös grillikatoksena. 3x3m katoksen alla on mahdutettu grilli ja istumapaikkoja puutarha juhlille ja kesäisille grillauksille. 9m2 sisäpintaa on käytetty vierasmajana.

Vaikka hinta on edullinen, on kuitenkin laatu hyvin korkea. Kaikki puuosat ovat valmistettu hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta kuusesta. Kaksoislasitetut ovet ja ikkunat, 44mm paksuiset metallitangoilla vahvistetut seinät, 18 mm paksuiset lattia ja kattolaudat, kyllästetyt peruspalkit, kattohuopa, sekä kaikki tarvittavat kiinnityselementit kuuluvat standardipakettiin.