• Piharakennuksesta kodin viihdekeskus

  Piharakennus hankitaan monesti joko varastotilaksi tai puutarhan lisähuoneeksi, jonne mennään rentoutumaan ja viettämään laatuaikaa perheen ja ystävien kanssa. Piharakennukset ovat niin monikäyttöisiä ja helposti muunneltavia, että niille löytyy tarvittaessa aina uusi käyttötarkoitus.

  Valmiista elementeistä koottavasta piharakennuksesta saa pienellä vaivalla rakennettua pihalleen oman viihdekeskuksen. Tässä artikkelissa kerromme, miksi piharakennus sopii niin hyvin viihdekeskukseksi ja annamme vinkkejä, miten voit tehdä takapihallesi huippupaikan, jossa kaikki viihtyvät.

  Piharakennuksesta kodin viihdekeskus

  Miksi piharakennus sopii hyvin kodin viihdekeskukseksi

  Viihdekeskus voi tarkoittaa toiselle kotielokuvateatteria, kun toiselle se voi tarkoittaa tilaa, jossa on biljardi- ja pokeripöytä sekä baaritiski. Onneksi piharakennuksesta voi rakentaa itselleen juuri sellaisen lisähuoneen, missä viihtyy parhaiten. Isompaan piharakennukseen mahtuu useampikin haave, kun pienempi vaatii tarkempaa neliöiden käytön suunnittelua.

  Valitse ensin sopiva piharakennusmalli, joka istuu hyvin puutarhaasi ja jossa pystyt toteuttamaan haaveesi viihdekeskuksesta. Kotieatterihuoneen saa rakennettua pienemmästäkin pihamökistä eikä suuria investointeja tarvita. Tarvitset ainakin nämä kotiteatteriisi:

  • mukavan sohvan tai nojatuoleja
  • television tai projektorin ja valkokankaan
  • pimennysverhot
  • wifi laajentimen tai mesh laitteen
  • sähköä

  Jos haluat saada elokuvateatterimaisemman kokemuksen, on tietenkin äänentoisto yksi keskeisempiä asioita, johon panostamalla saat nostettua leffanautinnon takuulla seuraavalle tasolle. Soundbar ja sen kaveriksi subwoofer on useimmiten jo riittävä yhdistelmä, mutta lisäämällä kokonaisuuteen vielä takakaiuttimet, saat luotua tilaäänen, jolloin olet kuin elokuvan keskellä kokemassa sen äänimaailmaa. Piharakennus ei välttämättä tarvitse kovinkaan järeitä laitteita, jos tila on kompakti.

  Nykysin, kun suoratoistopalvelut ovat melkeinpä syrjäyttäneet dvd:t ja blu-ray:t eikä kaiutinjärjestelmätkään tarvitse välttämättä enää erillistä vahvistinta, ei tv-tasollekaan ole enää tarvetta, joka on tietenkin hyvä asia, jos tilaa on niukemmin. Ota huomioon suoratoistopalveluita käyttäessä, että todennäköisesti kotisi wifi-signaali ei ole riittävän vahva pihamökkiin asti, joten joudut sitä vahvistamaan lisälaitteella.

  Sohvan tai nojatuolien hankinnassa kannattaa panostaa mukavuuteen, jos meinaa viettää paljon aikaa piharakennuksessa niillä istuen. Mieti ainakin sohvan verhoilua sen verran, että sen saa tarvittaessa puhdistettua, jossa leffaeväiden kanssa käykin vahinko.

  Jos telkkari tai muu näyttö on se, jota pihamökissä pääsääntöisesti katsotaan, ei sisustukseenkaan tarvitse kiinnittää niin suurta huomiota. Yksi tärkeä asia on kuitenkin riittävän paksut verhot tai pimentävä rullaverho, jonka avulla leffastudion saa ihan pimeäksi myös päiväsaikaan tai Suomen kesäilloissakin.

  Mitä muita seikkoja kannattaisi huomioida kodin viihdekeskusta suunnitellessa

  Mieti ainakin sitä, että tullaanko piharakennusta käyttämään ympärivuotisesti viihdekeskuksena. Tällöin valitse mökkiisi ehdottomasti jo tilausvaiheessa lattian ja katon eristepaketti. Lisäksi kannattaa asentaa esimerkiksi ilmalämpöpumppu tai jokin muu lisälämmönlähde. Villasukat ja viltit riittävät myös pitkälle syksyyn, jos ei meinaa pitkiä sarjamaratoneja katsella.

  Muista, että piharakennusta voi helposti käyttää myös muihinkin tarkoituksiin. Jos lattialle mahtuu jumppamatto, voit helposti tehdä mökistä jumppa- tai kuntosalin. Monet palveluntarjoajat tuottavat laadukkaita virtuaalijumppia nettiin katseltavaksi. Kotikuntosalikin voi rakentua helposti vain muutamista käsipainoista, kuminauhoista, kahvakuulista ja/tai säädettävästi kuntoilupenkistä. Pihamökissä on myös mukava viettää lautapeli-iltoja. Tarvitset vain sohvapöydän ja muutan lisätuolin sekä tietenkin lempparilautapelit.

  Osassa piharakennuksista on makuuparvi, johon voit majoittaa myöhäistä leffailtaa katsomaan tulevat ystävät. Toisissa piharakennuksissa on useampi huone, varasto tai jopa saunakin. Minkälainen piharakennus olisi sinun unelmien viihdekeskus?

  scroll to top