• Piharakennus eristepaketilla

  Piharakennus eristepaketilla

  Oma piharakennus on lämpöisellä kesäsäällä mukava lisätila pihapiirissä. Sen käyttöä jatkaisi mielellään pitkälle syksyyn ja miksei jopa ympärivuotisestikin. Suomessa elohopea laskee kuitenkin sellaisiin lukemiin kesän jälkeen, että lisälämmölle on tarvetta hyvin pian. Tulisija on melkeinpä ehdoton lisävaruste ympärivuotisessa mökkeilyssä, mutta jotta lämpö ei karkaisi harakoille liian pian, kannattaa harkita myös mökin eristämistä.

  Eristämisen hyödyt

  Eristämisen tärkein etu on tietenkin lämmön säilyttäminen mökissä. Oli piharakennuksessa erillinen lämmitys tai ei, saadaan eristämisellä pidettyä pienikin lämpö mökin sisällä pidempään. Eristetyssä mökissä pärjää tarvittaessa pitkälle syksyyn ilman tulisijaakin.

  Eristäminen vaikuttaa mökin ilmankosteuteen. Mökin sisärakenteet sekä myös mökissä olevat tavarat pysyvät kuivempana eristeiden vuoksi. Tällä voi olla merkitystä, jos piharakennusta käytetään esimerkiksi toimistona, jossa säilötään papereita. Kosteissa tiloissa paperit käpristyvät helposti.

  Kosteat pinnat ja suuret lämpötilavaihtelut ovat homeelle oiva kasvualusta. Eristämisellä saavutetaan tasaisempi lämpö, jolloin ehkäistään homeen syntymistäkin.

  Liian korkeasta ilmankosteudesta voi aiheutua vaaratilanteita, jos mökki on sähköistetty. Myös jos piharakennusta käytetään varastona sähkölaitteiden säilömiseen, on sen eristämisestä hyötyä.

  Piharakennus eristepaketilla

  Vierasmaja.fi eristepaketit

  Vierasmaja.fi tarjoaa lisävarusteena kaikkiin piharakennuksiin katon ja lattian eristepaketit. Eristepaketin hinta riippuu piharakennuksen koosta.

  Valmiin eristepaketin asentaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Ohjeen avulla onnistut varmasti. Pakettiin kuuluvat kaikki tarvittavat osat ja kiinnikkeet. Voit valita tilausvaiheessa piharakennuksen asennuksen lisäksi myös eristepaketin asennuksen.

  Eristepaketti on huomattavasti helpompaa asentaa mökin rakennusvaiheessa kuin jälkikäteen. Myöhemmin asentaessa joutuu purkamaan rakenteita aikalailla ja voi olla, että tarvitaan tilata uusia osia, koska kaikki rakenteet eivät selviä purkamisesta ehjinä. Säästä siis aikaa ja rahaa suunnittelemalla piharakennusprojekti hyvin etukäteen!

  Seinien eristäminen

  Jos mökki on jatkuvasti käytössä ja sinne halutaan maksimaalinen lämmöneriste, täytyy harkita myös seinien sekä ikkuna- ja oviaukkojen eristämistä. Seinien eristämiseen sopivat polyuretaani- tai erilaiset villaeristelevyt. Villaeristelevyjä on puukuituisia, lasi- tai kivivillaisia. Seiniin kiinnitetään ensin pystysuuntaiset välirimat eli koolaukset. Ne pitävät eristelevyt napakasti paikoillaan, tuovat seinään rakenteellista tukevuutta ja niitä tarvitaan seuraavan kerroksen kiinnitykseen.

  Eristekerroksen päälle voi kiinnittää vielä muovikalvon, eli niin sanotun höyrynsulun. Lopuksi täytyy tehdä vielä seinäpanelointi laudoilla tai seinälevyillä kuten esimerkiksi kipsilevyillä, jonka voi sitten viimeistellä maalaamalla tai tapetoimalla.

  Ikkuna- ja oviaukkojen lisäeristämisen kanssa kannattaa odottaa 6-12 kuukautta rakentamisesta, jotta rakenteet ovat saaneet rauhassa painua. Aukkoja ei tulisi eristää liian tiiviisti, jotta puurakenteet saavat elää rauhassa.

  scroll to top