• Näillä vinkeillä onnistut piharakennuksen sisustamisessa

  Näillä vinkeillä onnistut piharakennuksen sisustamisessa

  Piharakennuksen sisustaminen riippuu luonnollisesti kohteen käyttötarkoituksesta, mutta muutamalla tuunauksella muutat niin kotitoimistosi, puutarhakuntosalisi tai vierasmajasi ilmettä huomattavasti viihtyisämmäksi. Näillä seitsemällä vinkillä onnistut takuulla.

  1. Ota aikaa sisustamiselle

  Siitä hetkestä, kun saat piharakennustoimituksen tontillesi ei mene kuin muutama päivä ennen kuin mökki jo seisoo valmiina odottaen ahkeraa käyttöä. Jos olet hankkinut pihamökin paikaksi, jossa voit rentoutua tai vaikka tehdä töitä rauhassa, tee sisustusvalinnat rauhassa ja harkiten. Sisustaminen on mukavaa puuhaa ja se vie helposti mennessään. Innostuessa tulee hankkineeksi monenlaista kivaa tai hyödyllistä tavaraa, jota ei sitten lopulta koskaan tarvitsekaan tai mikä ei näytäkään omassa mökissä enää niin kivalta.

  Kotitoimiston kalustamisen kanssa kannataa panostaa laatuun ja luottaa ergonomia-asiantuntijoihin. Kysy myös mahdolliselta työnantajaltasi etukäteen, että tukeeko tämä kotitoimistosi sisustamista.

  Näillä vinkeillä onnistut piharakennuksen sisustamisessa

  2. Ole tarkkana trendien kanssa

  Trendeissä on hyvänä puolena se, että joku on valinnut puolestasi olennaisimmat sisustuselementit ja riittää vain, että kopioit tyylin. Tämänlainen sisustaminen on helppoa ja onnistut takuulla. Trendeissä piilee kuitenkin se vaara, että tulee kopioineeksi jotain, joka ei ehkä sitten kuitenkaan täysin ole omien mieltymysten mukaisia. Trendit ovat myös ohikiitäviä. Se, mikä on tänä vuonna kuuminta-hottia voi seuraavana kautena olla kirjaimmellisesti ”last season”.

  Mieti trendikkyyden sijaan käytännöllisyyttä. Luo rohkeasti oma trendi valitsemalla sellaisia värejä ja sisustuselementtejä, mitkä miellyttävät sinua aidosti.

  3. Kiinnitä huomiota materiaalivalintoihin

  Kontrastit luovat tilasta kiinnostavan. Ole kuitenkin varovainen, ettei piharakennuksesta tule värien ja eri materiaalien sekamelska. Puiseen piharakennukseen sopii luonnollisesti puiset kalusteet, mutta tekstiileillä kuten matoilla tai kankaisilla sohvilla, tuot mökkiin lisää viihtyisyyttä. Sisustaminen rohkeilla väreillä saattaa joskus tuottaa yllättävän raikkaan lopputuloksen!

  Valitse värimaailmaksi yksi perussävy ja sen pariksi jokin tehosteväri. Voit pitää perussävyt samana, mutta vaihtaa tehosteväriä vaikka vuodenaikojen mukaan.

  Näillä vinkeillä onnistut piharakennuksen sisustamisessa

  4. Suunnittele valaistus oikein

  Oikeanlaisella valaistuksella voidaan tehdä suuria muutoksia tilan viihtyisyyteen. Kukaan ei viihdy tilassa, jossa on liian kirkkaat spotit, jotka häikäisevät. Toisaalta, liian tunnelmallinen valaistus ei ole välttämättä riittävä valoteholtaan, jos mökissä meinaa tehdä muutakin kuin istuskella sohvalla.

  Rakenna pihamökkiin kaksi valaistusasetusta. Suorat ja tehokkaat päivävalot, jotka voivat olla himmennettävät ja ilta- / tunnelmavalaistus, joka vastaa kynttilävaloa värisävyltään. Varaa mökkiin tietenkin myös paljon oikeita kynttilöitäkin tunnelmanluojiksi.

  5. Valitse sopivan kokoiset huonekalut

  Ole realistinen mökin neliöiden suhteen ja suunnittele hyvin etukäteen, että mitä huonekaluja haluat sinne laittaa. Pienemmästä mökistä tulee helposti liian ahdas isojen kalusteiden myötä ja tilavampi piharakennus näyttää kolkolta, jos siellä on liian pienet huonekalut.

  Pihamökin sisustaminen vaatii mittanauhan ja tilanhahmottamiskykyä. Aloita tärkeimmistä sisustuselementeistä ja katso sen jälkeen, että tarvitsetko ja mahtuuko tilaan vielä muuta.

  6. Muista ikkunat

  Parhaimmillaan piharakennuksen ikkunat tuovat valoisuutta tilaan ja riippuen maisemasta, myös mukavan näkymän. Kuumalla kesäsäällä aurinko voi tosin porottaa liian lämpimästi ikkunasta sisään. Joskus pihamökki on jouduttu asemoimaan niin, että naapurista on suora näköyhteys sinne.   Jos haluat olla kaikessa rauhassa pihamökissäsi, hanki ikkunoihin sopivat rullaverhot, sälekaihtimet, pliseekaihtimet, paneeli- tai pystylamelliverhot.

  Perinteiset verhotangot verhoineen tuovat mökkiin heti kodinomaisuutta. Verhoilla sisustaminen on helppoa ja verhoja vaihtamalla koko mökin ilme muuttuu kertaheitolla.

  7. Hyödynnä seinätilat oikein

  Muista, että puinen piharakennus hengittää ja se säätelee itse jonkin verran kosteustasapainoaan. Tämä tarkoittaa sitä, että silloin, kun on suuria lämpötilavaihteluita, voi mökin seinille kertyä kosteutta. Puu kuitenkin imee kosteutta itseensä ja luovuttaa sitä myös pois vahingoittumatta tästä.

  Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö seinälle saisi kiinnittää mitään. Taulut ja hyllyt ovat tärkeitä sisustuselementtejä pihamökissä. Jätät vain sohvien tai muiden kalusteiden sekä seinien väliin pienen ilmaraon, jotta mökki säilyttää hengitysominaisuutensa.

  scroll to top