• Miksi kannattaa hankkia pihavarasto?

  Kevät tuo monille inspiraation järjestellä paikkoja, siivota koko koti lattiasta kattoon ja siinä samalla karsia vähemmälle käytölle jääneitä tavaroita. Siivotessaan usein tulee ajatelleeksi, että mihin kaiken juuri nyt tarpeettoman, mutta ei kuitenkaan kokonaan hävitettävän, tavaran voisi tunkea. Varasto- ja säilytystilaa harvalla on liikaa. Sitä voi kuitenkin saada melko vaivattomasti lisää. Pihavarasto voi ratkaista monet lisäsäilytystilan tarpeet.

  Pihavarasto

  Pihavarastoon mahtuu oikealla järjestyksellä paljon tavaraa

  Pihavarasto tuo lisätilaa ja se luo mahdollisuuden paremmalle järjestykselle. Kun on riittävästi varastotilaa, voi itse varastonkin tavarat järjestää itselleen kätevään järjestykseen.

  Pihavarastoon saa mahtumaan paljon tavaraa oikealla järjestyksellä ja oikeanlaisilla säilytysratkaisuilla. Jos haluat sijoittaa läpinäkyviin, kannellisiin laatikoihin, voit pinota niitä kätevästi päällekkäin. Näet pikavilkaisulla, että mitä tavaraa laatikossa on, mutta voit myös laittaa laatikon sisäpuolelle teipillä kiinni paperin, johon kirjoitat laatikon sisällysluettelon. Budjettiratkaisuna toimii ensi alkuun markettien banaanilaatikot, joita saa useimmiten maksuttomasti pyytämällä heviosaston myyjältä.

  Pihavarastossa ei välttämättä ole ikkunoita ollenkaan, niin koko seinätilankin voi hyödyntää esimerkiksi asentamalla seinille hyllyjä, koukkuja tai vaikka koko seinän mittaisen tangon henkarissa riippuvia vaatteita varten. Pihavaraston sisäkattoa voi tarvittaessa myös käyttää hyväksi esimerkiksi asentamalla muutamat koukut kattoon ja vetämällä narua koukkujen välille. Narun ja katon väliin mahtuu vaikka hiihto- ja lasketteluvälineet lepäämään kesäkaudeksi.

  Enemmän kuin pelkkä pihavarasto

  Pihavarasto voi olla nimensä mukaisesti vain varastorakennus tai sitten siitä voi tehdä monikäyttöisen piharakennuksen, jossa voi säilytystilan lisäksi puuhastella muitakin juttuja. Rakennuksena sen ei myöskään tarvitse olla mikään pieni koppi jossain pihan nurkassa vaan siitä voi tehdä pihapiirin keskipisteen. Pihavarasto voi olla tyylikkään näköinen rakennus, jota ei tarvitse häpeillä.

  Edullinen pihavarasto

  Pihavarastoa voi käyttää pihaverstaan tavoin. Työkalut ja puutarhatarvikkeet voi sijoitella helposti saataville, niin varastoon on mukava tulla nikkaroimaan, kun siihen tarvittavat tavarat on kaikki hyvin näkyvillä ja käden ulottuvilla.

  Pihavarasto voi olla myös vain osana piharakennuksen muuta käyttötarkoitusta, esimerkiksi se voi olla mökin huone omalla erillisellä sisäänkäynnillä, autotalli varastolla, pihasauna varastohuoneella… Sen ei tarvitse olla edes pihavarasto ollenkaan, vaan se voi olla pihamökki, jota käytetään kesäisin puutarhan olohuoneena ja talvella siellä vain varastoidaan pihakalusteita ja muita kesän tavaroita.

  Onko pihavarasto kannattava hankinta?

  Jos et halua hankkia pihalle varastorakennusta, vaan sen sijaan mietit esimerkiksi erillisen varastotilan vuokraamista, tulee siinä kohtaa punnita plussat ja miinukset tarkkaan. Joka tapauksessa tulee lisätilasta jonkinlaisia kustannuksia.

  Oma pihavarasto on lähellä ja tavarat ovat nopeasti saatavilla. Lyhytaikaiseen tavaroiden säilömiseen varaston vuokraaminen on varmasti edullisempi ratkaisu. Varastopalveluja tuottavien yritysten varastot voivat olla turvallisempia murtovarkaiden varalta ja niissä eivät tavarat luultavasti kärsi sääoloista. Toki pihavarastonkin voi eristää paremmin säävaihteluja kestäväksi ja ilmankosteutta voi kontrolloida erilaisilla laitteilla. Kodin turvajärjestelmät ja esimerkiksi videovalvonta luovat monesti jo riittävän pelotteen murtovarkaille, eikä niihin nykyisin enää tarvitse edes sijoittaa tolkuttomasti rahaa.

  Pihavaraston yksi etu on myös se, että se lisää kiinteistösi arvoa. Jos olet muuttamassa, etkä halua luopua pihavarastostasi, voit ottaa pihavaraston myös mukaasi! Vierasmajan pihavarastot ovat pitkäikäisiä ja ne on tehty kestäviksi.

  scroll to top