• Laadukkaat kotimaiset hirsisaunat

  Hirsisauna

  Perinteinen suomalainen saunamökki löytyy monesta pihapiiristä, varsinkin kesäasunnon rannoilta. Se on useimmiten valmistettu hirrestä, koska hirsi sopii sen kosteudensiirto- ja lämpöominaisuuksiensa vuoksi erittäin hyvin saunan rakennusmateriaaliksi. Hirsisauna antaa pehmeät ja sopivan kosteat löylyt, kun sen lämmittää laadukkaalla kiukaalla.

  Perinteisiä suomalaisia hirsisaunoja löytyy montaa eri sorttia Vierasmajan valikoimasta. Tutustutaan niihin seuraavaksi hieman tarkemmin.

  Hirsisauna

  Kompakteja pihasaunoja ja isoja saunamökkejä

  Tilanpuutteesta luultavasti pihasaunan hankkiminen ei jää kiinni, sillä pienin hirsisauna on vain 2 x 2 m kokoinen Simppeli Sauna 1, 2 tai 3. Simppeli Saunaan mahtuu jopa neljä aikuista saunomaan samanaikaisesti. Tämä 4 m2 kokoinen tilaihme ei vie yhtään ylimääräistä tilaa pihaltasi!

  Jos kaipaat lisäksi pientä pukeutumis- tai suihkutilaa, niin silloin 7m2 kokoinen Pihasauna Lisette voisi olla sopiva ratkaisu.

  Seuraava kategoria on 11-15 m2 kokoiset saunamökit. Niissä on löylyhuoneen lisäksi yksi tai kaksi huonetta, joiden funktion voi itse määrittää vapaasti. Jos kaipaa saunamökkiä tässä kokoluokassa, jossa on katettu terassialue, niin silloin kannattaa vilkaista Pihasauna Paula, Pihasauna Oliver, Puutarhasauna Nora tai Pihasauna Lucas.

  Pihasauna Kaarina on monikäyttöinen hirsisaunamökki, jossa 26,5 m2 pinta-alan lisäksi vielä oma nukkumaparvi. Siinä on myös n. 1,5 x 3,5 m kokoinen katettu terassialue vilvoittelua varten.

  22 m2 pinta-alaltaan olevat Pihasauna Hansa Deluxe A ja B, ovat nimensä mukaisesti isompaa luksusta tarjoilevia saunamökkejä, joidenka isoille katetuille terasseille mahtuu vaikka poreallas tai paljukin.

  Sitten on valikoimassa tietenkin isoja kesämökkejä omalla löylyhuoneella, joista mainittakoon 40 m2 kokoinen Suuri Puutarhahirsimökki Saunalla Devon-3.

  Mitä hirisaunapaketti pitää sisällään

  Puuosat valmistetaan pohjoismaisesta kuusesta. Seinävahvuus saunamökeissämme on useimmiten 70 mm, mikä pitää lämmön hyvin saunan sisällä. Toimitussisältöön kuuluu kaikki tarvittavat osat, kuten lauteet, niskatuet, kattoeristeet, kiuassuoja, lattiaritilät ja joihinkin malleihin kuuluu vielä 8 mm karkaistu turvalasiovi.

  hirsimökit

  Kiuas ei kuulu toimitussisältöön. Puukiuasta varten on tehtävä kattoon hormille läpivienti ja sähkökiuas vaatii luonnollisesti sähkökaapelin vetämisen saunamökille.

  Lisäpalveluna voit valita, että hirsisauna toimitetaan sinulle avaimet käteen periaatteella. Voit tehdä perustuksen itse etukäteen tai tilata sen työnä meiltä ennen rakennuksen toimitusta.

  Muista, että peruspaketin katto on päällystämätön. Voit valita meiltä tilaukseen bitumikattohuovat lisäksi. Suosittelemme myös mökin käsittelemistä puunsuoja-aineella. Löydät valikoimastamme 15 eri sävyä.

  Jos haluat tehdä johonkin olemassa olevaan malliin muutoksia tai jopa suunnitella täysin uniikin saunamökin, ota tällöin meihin rohkeasti yhteyttä, niin valmistetaan sinulle yhdessä sinun unelmiesi hirsisauna.

  scroll to top