• Pihasauna – astetta paremmat löylyt

  pihasauna

  Saunominen saa aivan uuden ulottuvuuden, kun on oma pihasauna puutarhassa, jossa voi saunoa. Se, että lähtee oman kodin ulkopuolelle saunomaan, vaikkakin vain muutaman askeleen päähän takapihan terassilta, tekee se siitä mukavan tapahtuman, jota jo odottaa innolla sillä välin, kun kiukaan kivet lämpenevät.

  Suomessa ei varmasti ole kovinkaan montaa omakotitaloa, jossa ei ole saunaa. Monissa taloissa sauna voi kuitenkin olla esimerkiksi liian pieni, siinä voi olla huono ilmanvaihto tai se ei muuten vain houkuttele oikein saunomaan. Pihasauna sen sijaan antaa uudenlaisen mahdollisuuden rakentaa oma rentoutumiskeidas omalle takapihalle.

  Miksi pihasauna?

  Pihasauna on helppo varustaa puukiukaalla verrattuna siihen, että remontoisi kodin sähkökiukaalla varustetun saunan puulämmitteiseksi. Se onkin monille isoin ja tärkein syy hankkia oma pihasauna. Ja hyvä syy se onkin, jos haluaa mukavan pehmeät löylyt.

  Jos kodin sauna on liian pieni, sitä voi olla melko vaikea remontoida isommaksi. Lauteiden uudelleen sijoittelulla toki saa ehkä muutaman istumapaikan lisää, mutta lisäneliöiden saaminen saunaan on työlästä ja kallista. Pihasauna on helppo tilata juuri sen kokoisena kuin sen toivoo.

  Saunasta on mukava mennä vilvoittelemaan löylyjen jälkeen. Pihasaunasta pääset ulos helposti ja nopeasti. Kodin saunasta uloslähteminen saattaa sen sijaan olla vaikeampaa, riippuen saunan sijainnista. Pihasaunan voi sijoittaa myös rannan lähelle, jos omalla tontilla sellainen on.

  Pihasauna mahdollistaa myös pidemmät saunaillat ilman että kodin muu väki häiriintyy saunomisesta. Vielä kun valitsee sellaisen saunamökin, johon sisältyy isompi erillinen huone, voi seurustelua jatkaa tarpeen mukaan löylyjen jälkeen sielläkin.

  Paksut hirsiseinät tekevät pihasaunan löylyistä mukavan kosteat ja pihasauna myös hengittää paremmin, koska seinissä ei tarvitse käyttää höyrynsulkua, kuten omakotitalon sisällä olevissa saunoissa. Paksut seinät pitävät saunan myös lämpimänä pitkään

  Minkälainen pihasauna?

  Vierasmajan pihasaunavalikoima on hyvin kattava. Suosituin pihasaunamme on 19 m² / 4,1 x 6,9 m Mika, jossa on 1,5 x 4,1 m katettu terassialue vilvoittelulle. Tässä mallissa on saunahuoneen lisäksi reilusti tilaa esimerkiksi olohuoneelle, vierasvuoteelle ja/tai suihkuhuoneelle.

  Kompaktimpi 12,5m² / 3,5 x 4,1 m pihasauna Oslo on loistava valinta pihasaunaksi vaikka pariskunnalle, joka ei sauno isolla porukalla. Siihenkin mahtuu suihku- sekä esimerkiksi pukeutumistila.

  Suurin pihasaunamökkimme on 40 m² Devon-3. Tässä saunallisessa hirsimökissä on saunahuoneen lisäksi 30m² tilaa kaikelle muulle käytölle. Devon-3 hirsimökistä saat rakennettua vaikkapa täydellisen miesluolan. Voit mahduttaa sinne esimerkiksi biljardipöydän ja baaripöydän tai monenlaista muuta mukavaa, kuten kuntoiluvälineitä tai voit tehdä siitä vaikka kotitoimiston.

  Olethan meihin yhteydessä, mikäli tarvitset apua sopivan pihasaunan valitsemisessa!

  scroll to top