• Ota tuleva syksy vastaan oman piharakennuksen suojasta

  Ota syksy vastaan oman piharakennuksen suojasta

  Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin istua pimenevässä syysillassa kynttilänvalossa omassa piharakennuksessa nauttien lämmintä juomaa ja kuunnellen samalla huopakatolle lempeästi ropisevaa sadetta. Voit katsella mökin ikkunoista, kun tuuli tanssittaa puiden oksia ja samalla kohentaa vilttiä lämmittämään olkapäitä.

  Piharakennuksen omistaminen tässä ajassa voi olla elämänlaatua huimasta kohentava asia. Kun mökissä on riittävästi neliöitä, voi sen käyttötarkoitusta muunnella aina tarpeen vaatiessa. Ja kun on enemmän valinnanvaraa, on myös enemmän vapauden tuntua. Vapaudentunne puolestaan rentouttaa aina kummasti mieltä ja siitähän on monesti kysymys piharakennusten kanssa: rentoutumisesta.

  Jos kaipaat vinkkejä, miten saat tehtyä piharakennuksestasi sisustuksellisesti rentouttavan tilan, jatka ihmeessä lukemista!

  Ota tuleva syksy vastaan oman piharakennuksen suojasta

  Panosta mukavaan tunnelmaan ja lämpimiin sävyihin

  Syksyssä yksi visuaalisesti miellyttävimmistä asioista on ruskan värjäämät metsät. Jos ajattelet samoin, niin hyvä tapa totuttautua syyskauden muuttuvaan ympäristöön ja ilmastoon on hyödyntää syksyn värejä synergisesti sisustuksessa. Näin mieleen ei synny ristiriitaisia tuntemuksia samanlailla kuin esimerkiksi jos olisit sisustanut mökin vahvalla trooppisella kesäteemalla. Toisille se voi toimia toki hetkellisesti, jos haluaa vain unohtaa vallitsevan vuodenajan ja elää vielä mennyttä kesää fiilistellen. Onnellisuuden tunteet tulevat kuitenkin todennäköisesti vahvempana, kun olet läsnä juuri vallitsevassa hetkessä, koherenssissa ympäristösi kanssa. Voit ehkä saavuttaa sellaisen tilan paremmin, kun vaihdat verhot ja koristetyynyt ruskean, tummanpunaisen tai beigen sävyisiksi. Näin saat jo heti syksyistä tunnelmaa aikaiseksi.

  Suosi luonnollisia materiaaleja

  Piharakennukset sijaitsevat monesti puutarhassa tai sitten niillä haetaan mökkimäistä fiilistä, vaikka piharakennus sijaitsisikin keskellä isoa kaupunkia. Monilla on tarkoitus päästä piharakennuksen avulla lähemmäksi luontoa. Pinta- ja sisustusmateriaalivalinnoilla voidaan tuoda luonnon tuntua myös mökin sisälle. Hirsiseinät ja kivitasot, kokopuiset kaapistot ja lankkulattia, villamatot ja pellavaverhot – nämä ovat muutamia esimerkkejä, mitä kaikkea voi hyödyntää. Valitse sinulle mieleisiä materiaaleja, jotka ovat luonnollisista raaka-aineista valmistettuja. Saat todennäköisesti myös luonnollisemman tuoksun mökkiisi, kun et käytä synteettisiä, kemikaaleilla kyllästettyjä materiaaleja.

  Ota tuleva syksy vastaan oman piharakennuksen suojasta

  Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin

  Pienillä yksityiskohdilla ja omalla persoonallisella otteella saat luotua juuri sinulle mieluisan tilan. Voit luoda tyylikästä ilmettä kontrasteilla. Kokeile sekoittaa jotain uutta ja vanhaa. Esimerkiksi jokin käytetty vintagetuoli ja sen kanssa moderni valaisin. Huomioi silti aina tilan neliöt, että sisustuksesta ei tule tavaranäyttely, jossa ei ole tilaa olemiselle lainkaan. Aloita pienillä muutoksilla ja fiilistele tunnelmaa ensin hetken.

  Muista myös hoitaa mökin pihapiiri viihtyisäksi, jotta näkymä ikkunoista pysyy miellyttävänä. Istuttamalla havupuita ja pensaita mökin läheisyyteen, voit nauttia vehreistä vihreistä vielä sen jälkeenkin, kun puista on lehdet pudonneet ja ilma näyttää harmaalta.

  scroll to top