• 5 yllättävää käyttötarkoitusta piharakennukselle

  Piharakennusta voi käyttää monella tavalla. Useimmilla se on lisähuoneena, kesäkeittiönä tai varastona, mutta tiesitkö, että sitä voi hyödyntää monella muullakin tavalla? Tarkastellaan seuraavaksi viittä ei niin tavallista käyttötarkoitusta Vierasmajan piharakennukselle.

  5 yllättävää käyttötarkoitusta piharakennukselle

  Kirjasto

  Tykkäätkö lukea kirjoa ja omistat niitä useamman kirjahyllyn verran? Miltä kuulostaisi oma kirjasto, joka sijaitsee omassa puutarhassa, omassa rauhassa? Tee siitä viihtyisä tila, jossa voit lukea rauhassa tai tehdä töitä. 

  Mukava divaani tai nojatuoli ja rahi yhdistelmä, lukuvalo ja tietenkin kirjahyllyt kirjoineen. Muuta et välttämättä tarvitsekaan. Voit tehdä kirjastostasi myös työhuonemaisen tilan, jossa on kirjoituspöytä, kaksi nojatuolia ja sohvapöytä, jolla on muutama lasi ja hienossa lasipullossa single malttia. Näin voit istahtaa asiakkaan tai ystävän kanssa rauhassa alas ja käydä keskusteluja mukavassa tunnelmassa. 

  Piharakennus VIERASMAJA LUCAS E 8,5M² / 3,2 X 3,2 M / 44MM

  Walk-in-vaatehuone

  Onko sinulla paljon vaatteita, mutta et saa niitä nätisti esille kodin vaatekaappeihin tai -huoneisiin? Kengät lojuvat päällekkäin survottuna eteisen kaapissa? Sinulla kestää ikuisuus löytää jotain tiettyä vaatetta? Mitä jos tekisit piharakenneuksesta tyylikkään walk-in-vaatehuoneen? 

  Asennat niin paljon erilaisia tasoja, vaatetankoja ja telineitä piharakennukseen, jotta saat vaatteesi sinulle mieluisalla tavalla näytille. Voit omistaa vaikka kokonaan yhden seinän kengillesi, jolloin näet kaikki parit yhdellä silmäyksellä. Näin kengät pysyvät myös paremmassa kunnossa.

  Keskelle huonetta mukava iso rahi, lattialle pehmeä matto ja kolme liikuteltavaa kokovartalopeiliä sekä hyvä valaistus, niin johan kelpaa sovitella vaatteita. 

  Elokuvateatteri

  Elokuvaharrastaja tarvitsee ilman muuta oman leffateatterin kotiinsa. Se on helppo toteuttaa piharakennukseen. Sopiva telkkari tai valkokangas, vähintään 5.1 äänentoisto, akustiikkalevyt seinille, ikkunoihin paksut pimennysverhot ja tietenkin mukavat nojatuolit, joissa on mukitelineet sekä syliin tarjotin, johon voi laittaa leffanaposteltavat. 

  Tarvitset lisäksi luultavasti oman reitittimen mökkiin, jos striimaat leffat suoraan suoratoistopalveluista. Hifistelijät varustelevat elokuvateatterinsa myös minijääkaapilla ja popkornikoneella. Showtime!  

  VIERASMAJA EVA

  Valokuvausstudio

  Jos valokuvaat työksesi, saattaa sinulle olla jossain vaiheessa paljon hyötyä siitä, jos sinulla on oma valokuvausstudio. Piharakennus sopii täydellisesti valokuvausstudioksi, sillä sen ei tarvitse olla kovinkaan iso tila.

  Et tarvitse kuin taustakankaan, muutaman kuvausrekvisiitan, tuolin tai rahin ja tietenkin lisävalot. Jos olet taitava käsittelemään kuvia, voit vaikka käyttää green screeniä taustana ja editoida kuvattavasi mihin ikinä maisemaan hän tahtookaan.

  PUUTARHATALO RYAN 14M² / 5 X 3 M / 44MM

  Luksus koirankoppi 

  Monille oma koira on yksi tärkeimpiä asioita elämässä. Se on perheenjäsen. Toiset hemmottelevat haukkuansa herkuilla tai hoidoilla. Miksei sitä voisi rakentaa astetta hienompaa koirankoppia rakkaalle lemmikille?

  Jos joudut olemaan päivisin poissa kotoa ja koirallasi on tapana tehdä pieniä tuhoja tai jätöksiä sillä aikaa, voisi olla helpompaa jättää se omaan hirsimökkiinsä, joka on sisustettu koiran parasta ajatellen. Muutama erilainen mukava pesä, jossa köllötellä, erilaisia koiranleluja, joiden kanssa voi riehua ja tietenkin eväs ja vesikulhot, niin jo kelpaa koiran olla. Sitten kun teet oveen läpän, josta koira pääsee kulkemaan myös ulos tarpeillensa, niin ei tarvitse olla siitäkään huolissaan oman työpäivän aikana. Kunhan huolehdit vain, että pihapiiri on aidattu niin, että koira ei pääse karkaamaan.

  scroll to top