• Kuinka kokoat Vierasmaja.fi piharakennuksen vuorokaudessa

  Tässä videossa näet käytännössä, kuinka asentajamme kokoavat Nora D piharakennuksen terassilla. Katso kaikki kokoonpanovaiheet, niin saat hyödyllisiä vinkkejä.

  00:09 – Asennamme mökin betonipaaluperustukselle, joka on sopiva perustus melkein kaikentyyppiselle maaperälle ja kaiken kokoisille mökeille, ja jota käytetään laajalti kalteviin ja epätasaisiin rakennuspaikkoihin. Se on melko helppo tehdä ja vaatii vähemmän betonia.

  0:25 – Ruuvaa runkopalkit yhteen rakennussuunnitelmien mukaan ja aseta se paalujen päälle. Bitumilevyjen tai vastaavien käyttö rungon ja betonipaalun välillä suojaa puuta kosteudelta. Mittaa molemmat lävistäjät ja varmista, että ne ovat tasaiset ja vastaavat rakennussuunnitelmaa. Sitten varmista, että koko runko on vaakasuorassa ja pohjakehys on koottu kokonaan rakennussuunnitelman mukaisesti.

  0:53 – Asenna ensimmäinen seinälankkurivi. Seinän paksuudesta ja mökin tyypistä riippuen seinät voivat olla tasaiset tai hieman ulkonevat (enintään 1 cm) perustuskehyksestä. Jos seinät ulkonevatt, varmista, että ne ulkonevat tasaisesti mökin molemmilta puolilta. Ensimmäinen seinälankkurivi on ruuvattu perustuskehykseen. Loput seinärivit asennetaan toisiinsa ilman ruuveja.

  1:22 – Mittaa oven reiän leveys ja varmista, että se vastaa rakennussuunnitelmia. Rakenna seinät ohjeen mukaan. Kiinnitä huomiota seinälankkujen päihin porattuihin reikiin ja muihin osiin ja varmista, että asennat ne tarkasti suunnitelman mukaisesti.

  Reiän sijoittelujen on vastattava edellisten lankkujen reikiä, jotta pystyt asettamaan metalliset myrskytangot koko seinän korkeudelle ja myöhemmässä vaiheessa muita seinävahvikkeita. Jotta saat kohdistettua jokaisen rivin oikein edelliselle rivin päälle, käytä tarvittaessa kumivasaraa apunasi.

  1:54 – Asenna vahvistavat metallitangot rakennussuunnitelmien mukaisesti.

  1:58 – Asenna ikkunalistat ikkunakehyksiin suunnitelmien mukaan sopivilla ruuveilla. Kaikki ruuvit ja naulat sisältyvät talopakkaukseen.

  Älä koskaan kiinnitä ikkunalistoja seinälevyihin, koska se estää koko mökin rakenteen laskeutumisen tasaisesti ja johtaa seinälankkujen välille syntyviin rakoihin.

  2:29 – Ikkunat voidaan sijoittaa ikkunareikiin, kun seinät on rakennettu puolen ikkunan korkeuteen.

  2:44 – Käytä H-profiilia seinien liittämiseen toisiinsa. Älä ruuvaa H-profiilia seinälankkuihin, jotta koko mökki voi laskeutua vapaasti.

  3:16 – Ruuvaa ovikehykset yhteen ja kiinnitä listat ulkopuolelle. Aseta sitten oven kehys paikalleen ja kiinnitä se sisäpuolen listoilla ruuvaamalla ne oven kehykseen.

  3:42 – Asenna lisää vahvikkeita rakennussuunnitelmien mukaisesti.

  3:56 – Joidenkin seinäosien liittämiseen käytämme tammisia puutappeja. Nämä tammitapit kuuluvat toimitussisältöön ja ne naputellaan reikiin normaalilla vasaralla.

  4:22 – Ennen kuin asennat metallisen säätöjalan terassikaton tukipylvääseen, sinun on sahattava se oikeaan pituuteensa. Jätä 6-8 cm tilaa pylvään alle sen korkeuden laskemiseksi, kun mökki asettuu kokoonpanon jälkeen ensimmäisen ja toisen vuoden aikana.

  Varmista, että pylväs on suorassa ja ruuvaa pylväs lopuksi päällä olevaan palkkiin sekä metallijalka pohjakehykseen.

  4:52 – Joitakin seinäosia jatketaan ja kiinnitetään metallilevyillä. Nämä liitännät näkyvät rakennussuunnitelmasta.

  5:28 – Ylimmät seinälankut kiinnitetään ruuveilla.

  5:33 – Asenna kattopalkit tarkasti rakennussuunnitelmien mukaan ja kiinnitä huomiota liitoskohtien sijaintiin.

  Käytä kattopalkkien liittämiseen metallipultteja ja kiinnitä ne aluslevyillä ja muttereilla. Mutterit on kiristettävä hyvin kiintoavaimella.

  6:24 – Laajenna reiät ylemmissä riveissä ennen metallitankojen ja myrskysuojien kiinnittämistä. Näiden reikien on oltava riittävän leveät aluslevyn upottamiseksi ja riittävän syvät, jotta mutterit ja tangot eivät tule ylhäältä näkyviin. Tämän avulla voit asentaa kattolaudat tiiviisti ja kunnolla myöhemmässä vaiheessa.

  Tangot on kiinnitettävä aluslevyllä ja mutterilla. Kiristä ne tiukasti vain käsivoimalla kiinnittämättä kovaa kiintoavaimella.

  Sahaa ulkonevat päät pois.

  7:00 – Tarkista kaikki seinän ylimmät ja terassikaton osat ja varmista, että ne ovat vaakasuorassa. Säädä tarvittaessa.

  7:22 – Aloita kattolautojen asentaminen. Aseta ensimmäinen lauta siihen kohtaan, mihin kattopalkki päättyy. Asenna koko katto ja tarkista, että se on suorassa linjassa. Asentamisen helpottamiseksi voit vetää narun räystäslinjan suuntaisesti. Kiinnitä kukin kattolauta yhdellä naulalla kutakin kattopalkkia kohden. Viimeinen kattolevy on sahattava oikeaan mittaansa.

  8:44 – Asenna lattialaudat kuten kattolaudatkin. Ruuvien / naulojen piilottamiseen suosittelemme käyttämään yhtä ruuvia / naulaa kutakin lautaa kohden ja kiinnittämään ne lattialautan pontin urasta vinosti perustuslankkuihin. Näin seuraava lauta peittää edellisen rivin naulan / ruuvin pään. Varo astumasta käsittelemättömille lattialaudoille kengillä jalanjälkien välttämiseksi. Jalanjälkien poistaminen käsittelemättömältä puulta on erittäin aikaa vievää.

  9:15 – Sahaa viimeinen lauta mittaansa ja asenna se samalla tavalla kuin viimeinen kattolauta.

  9:22 – Asenna jalkalistat viimeistelläksesi lattian.

  9:25 – Asenna terassilaudat jättämällä lautojen väliin noin 5 mm tilaa. Voit käyttää apunasi mitä tahansa 5 mm paksua esinettä lautojen välissä, kun ruuvaat seuraavaa terassilevyä. Tämä takaa helpon asennuksen ja tasaisen välimatkan terassilautojen välillä. Kiinnitä kukin terassilauta kahdella ruuvilla kutakin runkopalkkia kohden.

  9:43 – Viimeinen terassilauta on sahattava tarvittaessa oikeaan mittaansa ja leikattava terassin pylvään jalustalle kolo, jotta lauta voidaan asentaa oikein.

  9:59 – Asenna räystäslautojen vahvistuslistat, leikkaa tarvittaessa viimeinen lista oikeaan mittaansa. Asenna sitten räystäslaudat. Käytä siihen tarkoitettuja ruuveja.

  10:30 – Nyt peitämme katon Icopal-kattopaanuilla, joita tarjoamme valinnaisena lisävarusteena viidessä eri värissä kaikille harjakatoille.

  Asenna ensin yksi levyrivi räystäisiin. Poista muovikalvo levyistä ja asenna sen alareuna siten, että se tulee 1,5-2 cm räystään yli, jotta kattolaudat voidaan suojata sateelta. Aseta kukin arkki tiukasti edellisen viereen.

  Kun räystäslevyrivi on asennettu, asenna kattopaanut koko katon alueelle ja lopuksi katon harjanteen levyt. Poista muovinen suojakalvo kattopaanusta. Kiinnitä jokainen paanu 4 naulalla. Peitä koko katto ja asenna harjanteet.

  Erittäin yksityiskohtainen kattomateriaalin asennusopas on ladattavissa verkkosivustoltamme.

  11:27 – Kiinnita L-muotoiset päätylaudat ruuveilla, aseta ne sitten päätypäihin ja kiinnitä ne ruuveilla kattopalkkeihin.

  12:00 – Asenna sadesuoja ikkunoiden ja ovien yläpuolelle jättämällä 3 cm:n rako mökin asettumiselle.

  12:40 – Ripusta ovet. Poraa reiät vasemman oven salpoja varten. Asenna lukot, ovien ja ikkunoiden kahvat.

  14:00 – Nyt Nora D: n puutarhatalo verannalla on asennettu. Suosittelemme, että käsittelet mökin sekä ovet ja ikkunankarmit puunsuoja-aineella tai -maalilla ulkopuolelta ja sisältä heti asennuksen jälkeen. Ammattitaitoinen tiimimme suoritti koko asennuksen päivässä. Itse kokoamisen pitäisi olla mahdollista kolmessa päivässä.

  scroll to top