• Pihavarasto vai piharakennus varastolla

  Pihavarasto vai piharakennus varastolla

  Syksy tekee tuloaan ja pian on aika kerätä pihalta ja puutarhasta kalusteet ja tarvikkeet suojaan. Tavaroiden määräkin on saattanut lisääntyä kesän aikana, jos on toteuttanut pihaprojekteja tai muuten vain päivitellyt työkaluja uudempiin. Kummasti ne vanhatkin jää usein nurkkiin pyörimään ja niitä nurkkiakin on usein varsin rajallinen määrä. Niitä voi tosin lisäillä kätevästi hankkimalla monikäyttöisen piharakennuksen pihavarastolla – tai sitten ihan vain pihavaraston. Käymme tässä artikkelissa muutamia keskeisimpiä pihavarastoon liittyviä seikkoja läpi ja esittelemme suosituimpia mallejamme.

  Näin toteutat pihavarastohankinnan

  Suunnittele

  Mieti ensin, että kuinka ison pinta-alan haluat varata piharakennukselle tai -varastolle. Minkälaisia odotuksia sinulla on piharakennuksen suhteen? Visualisoi se, miltä haluat piharakennuksesi näyttävän ja sen, mitä siellä haluat tehdä. Kenties tarvitset vain pihavaraston tavaroillesi tai sitten haluat all-in-one-mökin, jossa voit toteuttaa kaikki haaveesi. Kaikkea siltä väliltäkin löytyy, mutta niistä voit lukea lisää alempana.

  Suunnitteluvaiheeseen kuuluu myös piharakennuksen tilaaminen, jotta projektissa päästää maaliin asti. Tilausvaiheessa voit valita vakiotoimituksen lisäksi mm. lattian- ja katon eristepaketin, joka on suositeltavaa, jos piharakennusta haluaa käyttää myös viileämmällä säällä.

  Rakenna

  Kun pihamökki on tuotannossa, voit sillä välin rakentaa vankan perustuksen rakennukselle. Tukeva ja tasainen pohja on yksi ehdoton edellytys mökin pitkälle käyttöiälle.

  Piharakennuksen kokoaminen onnistuu kahdelta aikuiselta, joilla on edes hieman aikaisempaa kokemusta pienistä nikkarointihommista. Täältä löydät videon kokoamisprosessista. Tarvitset  lisäksi sähkömiestä, jos haluat rakennukseen sähköt. Jos piharakennukseen tulee wc/suihkuhuone ja haluat sinne juoksevan veden, saatat tarvita myös putkimiehen palveluita.

  Muista, että katto tarvitsee myös päällysteen ja että puu kannattaa käsitellä ainakin ulkopinnoilta puunsuoja-aineella. Nämä kaksi edellä mainittua voi laittaa tilausvaiheessa pakettiin mukaan, niin eivät sitten ainakaan unohdu.

  Sisusta

  Jos suunnitteluvaihe on tehty perusteellisesti, niin tässä vaiheessa voitkin mennä valmiin kauppalistan kanssa shoppailemaan. Jos kaipaat sisustusvinkkejä, niin kurkista ainakin tämän tekstin vinkit.

  Pihavarasto kaipaa todennäköisesti ainakin hyllykön tai muutamia tasoja, erilaisia kiinnitysmekanismeja joko seinälle tai miksei myös sisäkattoonkin sekä ehkä myös nikkarointipöydän. Yksi pihavaraston omistajien ehdoton suosikki on työkaluseinä, eli työkalutaulu koukkuineen, josta näet yhdellä silmäyksellä tärkeimmät kättä pidemmät.

  Monikäyttöinen piharakennus pihavarastolla vaatii ehkä enemmän sisustamista sen varsinaisessa mielessä ja siinä ratkaiseekin paljolti rakennuksen pääkäyttötarkoitus. Yksi sisustuselementti, jota kannattaa harkita myös sen hyödyllisyytensä vuoksi on tulisijan asentaminen mökkiin.

  Esittelyssä monipuoliset pihavarastot ja piharakennukset pihavarastoilla

  Kaksoisvarasto C on tilava 15m2 kokoinen pihavarasto kahdella erillisellä osiolla. Tästä mallista on saatavilla eri variaatioita erilaisilla kattoratkaisuilla. Tässä mallissa ei ole ikkunoita, joten kaiken seinätilan voi hyödyntää varastointitarkoituksiin.

  Pihavarasto Nora F on kompakti 8,5m2 kokoinen pihavarasto yhdellä ikkunalla, joka tekee siitä viihtyisämmän esimerkiksi nikkarointihuoneena. Nora vie vain 3,2×3,2m kokoisen alan, minkä vuoksi se mahtuu myös pienelle takapihalle.

  Super Tom on 15m2 kokoinen pihamökki varastolla, jossa on yksi reilun 9m2 yhtenäinen tila ja erillinen noin 5m2 kokoinen varasto omalla sisäänkäynnillä. Super Tom on vain 5x3m pinta-alan vievä kompakti pihamökki, jota voidaan käyttää moneen tarkoitukseen. Sinne mahtuu parivuode, siitä voi tehdä harrastetilan tai muuten vain puutarhan lisähuoneen.

  Hansa Lounge XXL on hieman edellistä vaihtoehtoa isompi ja monikäyttöisempi ratkaisu. Siinä on 7,5m2 kokoinen erillinen varasto, 14,5m2 yhtenäinen tila sekä noin 16m2 katettua terassipinta-alaa. Hansa Lounge XXL vaatii toki myös isomman tilan pihasta, mutta se mahdollistaa monien pihamökkiunelmien toteuttamisen. Katetulle terassille mahtuu vaikka ulkoporeamme tai ruokapöytä tuoleineen.

  Muistathan, että jos et löydä sinulle sopivaa piharakennusmallia valikoimastamme, niin voimme räätälöidä sinulle myös täysin omien suunnitelmien mukaisenkin. Varaat vain ajan yhteiseen suunnittelupalaveriin asiakaspalvelustamme.

  scroll to top