• Näin hankit itsellesi piharakennuksen

  Näin hankit itsellesi piharakennuksen

  Oletko suunnitellut piharakennuksen hankkimista? Piharakennuksen ostaminen on hiukan isompi hankinta kuin päivittäistavarakaupasta ruokakassin hakeminen ja siinä pitää ottaa muutama asia huomioon etukäteen, jotta ei tule odottamattomia yllätyksiä matkan varrella. Se onnistuu kuitenkin helposti seuraavien vinkkien avulla.

  Mikä on piharakennuksesi tärkein funktio?

  Tee heti ensiksi itsellesi selväksi, mitä odotat piharakennukseltasi. Saatat ajatella vain, että tarvitset pienen pihavaraston, mutta kun se sitten seisoo pihallasi valmiina, voi olla, että tulet miettineeksi, että miksi ihmeessä et samalla ostanut reilusti isompaa rakennusta, kun huomaat, miten kätevä se onkaan.

  Kärräät sinne hetkessä puutarhatarvikkeet, talvitavarat, polkupyörät ja työkalut, kunnes huomaatkin, että uusi varastosi on tupaten täynnä. Tajuat, miten mukava uusi piharakennus onkaan ja alat heti harmittelemaan, kun et suunnitellut hommaa tarkemmin. Haaveilemasi ruuvipenkki ei ihan mahtunutkaan varastoon ja isompi ikkunakin olisi ollut kiva.

  Harvat haluavat kuitenkaan kahta piharakennusta pihalleen, joten ota huomioon se jo suunnitteluvaiheessa, että tulet luultavasti tekemään kaikkea mahdollista piharakennuksessasi. Uskalla unelmoida rohkeasti ja myös toteuttaa unelmasi!

  Valinnanvaikeutta

  Vierasmajan piharakennusvalikoima on todella laaja – mikä on tietenkin hyvä, että on valinnanvaraa. Löydät varmasti sopivan ratkaisun sieltä. Tai sitten malli ei olekaan ihan täydellinen. Tarvitsetko yhden väliseinän lisää, isommat ikkunat tai jonkin muun muokkauksen? Ota meihin rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä unelmistasi totta.

  Netissä on paljon erilaisia valmistajia ja hintahaitari on laaja. Valitse mieluiten sellainen valmistaja, jonka nettisivuista tulee laadukas vaikutelma, jonka valikoima on kattava ja jolta saat paljon myös yksityiskohtaista tietoa. Ne valmistajat, ketkä myyvät vain edullinen hinta edellä, eivät luultavasti panosta laatuun samalla tavalla kuin ne, kenelle myös pienet yksityiskohdat, kuten laadukkaat ikkunat, ovet ja saranat ovat tärkeitä. Valitsemalla jälkimmäisen, voit luottaa, että olet valinnut hyvän valmistajan hankkeellesi.

  Mihin sijoitan piharakennuksen?

  Kun olet valinnut itsellesi sopivan mallin, joka täyttyy sinun toiveesi käyttötarkoitukselta ja joka on mieluiten piirun verran isompi kuin alun perin ajattelit, on syytä miettiä, mihin sen sijoitat pihallesi. Piharakennus ottaa oman tilansa, joten on hyvä suunnitella tarkoin sille paras mahdollinen paikka, jotta se on käytännöllinen, mutta myös tyylikkään näköinen.

  Kun tiedät pihapiirisi mitat, voit jo helposti luonnostella sopivaa paikkaa piharakennuksellesi. Mieti minkälainen maaperä on piharakennuksesi paikalla ja minkälaisen perustuksen se tarvitsee. Teetkö tasaisen kentän kivimurskeesta vai vaatiiko alusta betonista tehtyä sokkelia?

  Piharakennuksen tilaaminen ja valmistelut

  Loppujen lopulta piharakennuksen ostaminen on melko yksinkertaista, jos olet ottanut edellä mainitut seikat huolellisesti huomioon. Kun olet valinnut mieleisesi mallin ja hoitanut maksukuviot kuntoon, saat tilausvahvistuksen ja suuntaa antavan toimitusajan. Siinä ajassa, kun odottelet piharakennuksesi saapumista, on sinulla aikaa valmistella tarvittavat perustukset. Tässä vaiheessa on myös hoidettava mahdolliset sähkö-, vesi- ja jätevesiasiat kuntoon, joita piharakennuksessasi, mallista riippuen, tarvitset. Jos tiedät jo ostovaiheessa, että haluat meidän asennuspalvelumme apua, muista valita se jo maksuvaiheessa mukaan pakettiin.

  Ole rohkeasti yhteydessä meihin missä vaiheessa tahansa piharakennusprojektiasi, jos tarvitset asiantuntijan vinkkejä. Autamme sinua myös mielellämme oikean mallin valinnassa.

  scroll to top