• Piharakennuksesta on moneksi

  Piharakennukset tulevat omakotiasujan ja mökkiasujan mieleen viimeistään kesän taittuessa syksyyn. Silloin on taas se aika vuodesta kun täytyy miettiä minne säilötään ruohonleikkurit, pihakalusteet, puutarhatyökalut ja trampoliinit. Useimmiten itse rakentaminen ja kaikenlaiset rakennusprojektit kuitenkin tulevat mieleen kevään korvalla, vaikka syksy on rakentamiseen ihan yhtä hyvää aikaa. Piharakennuksen ehtii ihan hyvin tehdä vielä syksyllä talvea varten ja pihaakin on hyvä raivata pohjia varten syksyllä kun kaikkien kasvien kukinta on loppunut ja sato on kerätty. Tämä on paras aika myös istuttaa esimerkiksi uusia marjapensaita, niin ne ovat ehtineet hyvään kasvuun seuraavaan kesään mennessä.

  Mikäli haluaa piharakennukseensa valetun lattian, ehtii senkin hyvin tehdä syksyllä. Betonia voi valaa kun lämpötila on yli +5 celsiusastetta. Betonia ei saisi päästää jäätymään, joten kannattaa sen verran alkusyksystä olla asialla, että hallaöitä ei vielä ole. Yksi tapa tällaisen tekoon on laittaa pohjalle suodatinkangas, sen päälle vähintään 200 mm kapillaarikivitäyttö (salaojakuivatus), ja sen päälle esim. 50+50 Finnfoam-eriste ja vähintään 80 mm teräsverkolla raudoitettu betonilaatta. Piharakennuksen voi toki myös rakentaa ”harvalattiaisena”, ruuvipaaluperustuksen päälle. Tällöin maasta irrallaan olevat lattialankut, joiden välissä on ilmarakoa, toimivat ilmanvaihtona ja estävät kosteuden kertymistä.

  Yksi piharakennus – monta käyttötarkoitusta

  Piharakennus on useimpien rakentajien mielessä jo rakentamisen alkuvaiheessa – käyttötarkoitus voi vain vaihdella. Omakotiasuja useimmiten ainakin harkitsee rakennusvaiheessa autotallin rakennusta. Mökkirakentajan mielessä taas on useimmiten ensimmäisenä sauna. Molemmat saattavat siltii haluta lisäksi varaston tavaroille ja lisämajoitustilan kesävieraille – eikä sovi unohtaa paljulle omaa katosta! Saattaapa mökkiläinen ehkä vielä tarvita käymälänkin.

  Pitääkö omalle pihalle sitten rakentaa piharakennusten mökkikylä? Ei välttämättä ellei sitten tarkoituksellisesti halua niin. Mikäli piharakennuksia ja niiden käyttötarkoituksia miettii jo varsinaisen päärakennuksen rakennusvaiheessa, voi ratkaista ehkä kaikki nämä tarpeet jopa yhdellä piharakennuksella. Vaikka piharakennusten pohdinta olisikin jäänyt myöhemmälle, ei hätä ole tämän näköinen. Valikoimassamme on paljon erittäin monikäyttöisiä piharakennusmalleja.

  Voit hankkia käymälän, pihavaraston ja puuliiterin yhdistelmän. Voit hankkia saunan ja vierasmökin yhdistelmän.Voit hankkia autotallin ja pihavaraston yhdistelmän. Useimmiten vain mielikuvitus on rajana. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme tarpeesi kanssa niin muutetaan ajatuksesi todellisuudeksi.

  Meidän piharakennuksemme tulevat valmiina osina ja kokoamisohjeen kera, joten useimmat meidän valikoimissamme olevat piharakennukset voi omin voimin pystyttää muutamassa päivässä. Kiireinen rakentaja voi myös tilata asennuspalvelun, jolloin ammattilaisemme pystyttävät piharakennuksen yhdessä päivässä. Vai rakentaminen voi olla nopeaa, ei materiaalimme kasvatus ole. Kaikki rakennuksemme näet valmistetaan hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta kuusesta.

   

  scroll to top