• Näillä vinkeillä nostat pihasi ilmeen seuraavalle tasolle

  Näillä vinkeillä nostat pihasi ilmeen seuraavalle tasolle

  Huoliteltu piha paitsi näyttää hienolta, mutta siellä myös viihtyy hyvin. Jo pienillä nikseillä saat ehostettua pihasi ilmettä ja käyttömukavuutta, mutta toisaalta pihaan saa uppoamaan rahaa vaikka kuinka, jos sille tielle haluaa lähteä. Tässä on viisi vinkkiä, jolla päivität pihasi seuraavalle tasolle.

  1. Kivetyksiä ja polkuja

  Siistit rajaukset kivetyksillä, laudoilla tai nurmikonreunanauhalla tekevät viimeistellyn ilmeen pihaan. Isotkin nurmialueet voi jakaa pienemmiksi esimerkiksi poluilla. Teetpä polun sitten hiekasta, kivistä tai laatoista, muista laittaa alle suodatinkangas, jotta rikkakasvit ja vastaavat eivät pääse rehottamaan polkuasi. Hyödynnä myös kuorikatetta pihasi somistuksessa. Saat helposti näyttävän näköisen istutusaltaan reunakivillä, haluamallasi kasvistolla ja sävytetyllä kuorikatteella, jolla voit peittää jäljelle jäävän pinnan.

  2. Vesipiste tai suihkulähde

  Mikään ei ole rauhoittavampaa kuin liplattavan veden äänen kuunteleminen. Vesielementin lisääminen puutarhaan käy käden käänteessä. Valitse ensin sopivan kokoinen vesiallas ja sitten vettä kierrättävä pumppu sekä haluamasi suihkulähde / vesipatsas. Vedä sähköt altaalle sähköasiantuntijan toimesta. Täytä allas vedellä ja kytke pumppu päälle. Isompiin altaisiin voi jopa laittaa kaloja uiskentelemaan! Muistat vain ruokkia niitä myös.

  3. Istutuksia, puita ja pensaita

  Istutukset tuovat pihaan väriä ja luonnetta. Helpoimmillaan teet lavakauluksista itsellesi istutuslaatikot, joissa voit kasvattaa vaikka jotain syötävää. Pohjallinen istutuslaatikko, joka seisoo omilla jaloillaan, on myös hyvä vaihtoehto, jos ei ole ihan varma istutuksen sijoituspaikasta. Pensaat tuovat pihaan tuuheutta tai sitten niitä voi käyttää myös aitana. Omasta omenapuusta on iloa pitkään ja parhaimmillaan satoa tulee enemmän kuin ehtii syksyllä edes syödä.

  4. Valaistus

  Kohdevaloilla voi korostaa hienoja istutuksia tai vaikka puitakin. Polkujen vierustalle voi sijoitella esimerkiksi aurinkokennolla varustettuja lamppuja. Valaistus luo myös turvaa. Liiketunnistimella varustettu pihavalo paljastaa pihallasi liikkuvat eläimet ja valaisee pihan kotiisi tuleville vieraille. Jos omistat kodin turvajärjestelmän ulkokameralla, saat hyvän valaistuksen ansiosta tarvittaessa myös paremmat kuvat ei-toivotuista vieraista.

  5. Piharakennus

  Monikäyttöinen piharakennus nostaa pihapiirisi viihtyisyyttä takuulla. Vierasmajan valikoimasta löydät niin autokatokset ja -tallit, pihasaunat, aitat ja vierasmajat, pihavarastot kuin kesämökitkin. Saat säilöttyä piharakennukseen monenlaista tavaraa, voit majoittaa siellä vieraitasi tai tehdä siitä oman rentoutumiskeitaan. Se sopii myös harrastehuoneeksi tai kotitoimistoksi (<-tähän linkki esimerkiksi minun kirjoittamaan kotitoimistotekstiin).

  scroll to top