• Näin teet piharakennuksesta kotitoimiston

    Näin teet piharakennuksesta kotitoimiston

    Näyttää siltä, että kotitoimistot ovat täällä jäädäkseen. Monet työnantajat ovat todenneet ne toimiviksi ja monet työntekijät tekevät tästä eteenpäin varmasti mielellään kodista käsin työnsä jatkossakin. Kaikilla ei ole kuitenkaan kodissaan välttämättä yhtä ylimääräistä huonetta vain työkäyttöön pyhitettäväksi. Monet sinnittelevät vielä vuoroin sohvalla, vuoroin keittiönpöydän äärellä. Se ei pidemmän päälle ole välttämättä kaikista paras ratkaisu ja se voi johtaa nopeastikin niska-hartia- tai alaselkäkipuihin. Onneksi tähän on ratkaisu! Rakenna piharakennuksesta itsellesi mukava kotitoimisto.

    Sopiva piharakennus kotitoimistokäyttöön

    Ehkä sinulla on jo piharakennus olemassa, josta aiot muuttaa itsellesi kotitoimiston tai sitten olet vasta suunnittelemassa piharakennuksen pystyttämistä. Mieti ensin, että haluatko piharakennuksen vain toimistokäyttöön vai haluatko sille kenties muitakin käyttötarkoituksia? Kotitoimisto ei välttämättä tarvitse olla neliöiltään valtava. Esimerkiksi Pihamökki-Minitoimisto Mini Garden Office 1 on 9m2 kokoinen 3 x 3 m alaltaan oleva kätevä pikkutoimisto. Sen hinta alkaa 3.550 eurosta.

    Tuleeko toimistoosi asiakkaita tai työkavereita palavereihin? Siinä tapauksessa kannattaa valita hieman tilavampi piharakennus, johon mahdutat työpisteen lisäksi erillisen neuvottelupöydän ja tuolit sen ympärille.

    Jos toimistoosi tullaan myös viihtymään pidemmille lounaille, niin mikset valitsisi siinä tapauksessa isoa piharakennusta, jossa on katettu terassi, johon sopii mukavasti vaikka palju ja / tai grilli. Mikäs sen mukavampaa kuin pitkien neuvottelujen jälkeen pulahtaa rentouttavaan kylpyyn. Isommissa piharakennuksissa on myös tilaa vielä tarvittaessa majoittaa vieraat erillisessä huoneessa.

    Kotitoimiston kalustaminen

    Yksinkertaisimmillaan kotitoimisto on kannettava tietokone ja puhelin. Kokopäiväisessä toimistotyössä on tärkeä kiinnittää huomiota myös siihen, missä ja miten istuu. Tuoleja on tarjolla monenlaisia, mutta ergonomisinkaan tuoli ei ole hyvä, jos et pysty istumaan siinä oikeasti ergonomisesti. Koko päivää ei kannattaisi myöskään viettää toimistossa istuen. Jaksota siis työtäsi mielellään niin, että joudut nousemaan ylös tai liikkumaan johonkin noin kerran tunnissa. Asiantuntijat suosittelevat, että työajasta 60% tulisi viettää istuen, 30% seisten ja 10% liikkuen.

    Koska monilla istumatyöläisillä on istumisesta johtuvia tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ovat korkeussäädettävät pöydät nostaneet suosiotaan viime vuosina. Säädettäviä pöytiä löytyy nykyisin pieneenkin toimistoon sopivia. Jos pidät seisten työskentelystä, kannattaa kiinnittää huomiota jalkoihin. Erilaiset tasapainolaudat tai jalkapohjia stimuloivat matot voivat tällöin olla harkitsemisen arvoisia.

    Jos haluat panostaa työergonomiaan astetta enemmän, niin harkitse erillisen näytön tai jopa useamman näytön hankkimista. Kannettavan tietokoneen näyttö on useimmiten liian alhaalla, jolloin niskan asento ei ole optimaalinen.

    Miksi piharakennus sopii niin hyvin toimistokäyttöön?

    Kun joudut poistumaan kodistasi, olkoonkin se vain muutaman metrin päähän ulko-ovestasi, pystyt luultavasti keskittymään työntekoon paremmin kuin kodin mahdollisessa hälinässä. Ja kun päätät työpäiväsi, on helppo palata taas kotiin ja jättää työasiat piharakennukseen. Näin teet myös selkeän rajavedon työn ja vapaan välillä.

    Jos taas työhösi kuuluu asiakaskohtaamisia, saattaa se antaa ammattimaisemman kuvan, kun voit kutsua asiakkaasi toimistollesi keittiönpöydän sijaan.

    scroll to top