• Mitä menetät, jos sinulla ei ole piharakennusta

  Mitä menetät, jos sinulla ei ole piharakennusta

  Perinteisesti blogitekstit ovat positiivissävytteisiä ja ne hehkuttavat jonkun asian tai tavaran hyviä ominaisuuksia. Meillä suomalaisilla on kuitenkin monesti tapana keskittyä enemmän asioiden varjopuoliin tai vatvoa ongelmia kuin olla positiivisia. Keskitytään tässä tekstissä siis tällä kertaa kaikkiin niihin puoliin, joista jäät paitsi, jos et omista Vierasmajan piharakennusta.

  Sinulla ei ole ylimääräistä varastotilaa

  Sinun kaappisi ovat täynnä tavaraa, joita olisi kiva säilöä jossain muualla kuin kodin sisällä. Sesonkitavarat, jotka eivät juuri nyt ole sesongissa, olisi kiva viedä pois näkyvistä. Joudut jättämään ulos sään armoille pihakalusteet, koska sisälle ne eivät ainakaan mahdu. Polkupyörät, ruohonleikkuri ja grilli lojuvat ikävästi takapihalla ja ne ruostuvat ja likaantuvat talvikauden aikana.

  Voi kun sinulla olisi oma pihavarasto, johon voisit laittaa kaikki nämä tavarat.

  Piharakennusta

  Et voi majoittaa kesävieraita

  Joudut olemaan nihkeä isäntä tai emäntä, kun kesällä tulee yllätysvieraita pitkän ajomatkan takaa ja tarjoamaan heille yöpymisvaihtoehdoksi sohvaa ja lattiaa tai sitten lähettämään heidät paikalliseen hotelliin, jonka vastaanotto ei ole siinä kohtaa enää edes auki, kun tulee mieleen miettiä nukkumisjärjestelyjä. Jos vieraat kuitenkin päättävät jäädä yöksi, on olohuoneesi lattiapinta-ala käytetty 99-prosenttisesti ja kodin feng shui aivan vinksallaan. Jos vierailla on pieniä lapsia mukanaan, on mahdollista, että kukaan ei saa nukuttua yön aikana, kun yhdelle lapselle tulee kesken kaiken oksennustauti ja olohuoneen laminaatti on vaihtunut laataksi.

  Voi kun sinulla olisi oma aitta, johon voisit tarvittaessa majoittaa yllätysvieraat.

  Sinulla ei ole oma tilaa ollenkaan

  Kodissa on kauhea rähinä päällä. Lapset riitelevät. Puoliso on pahalla päällä. Sinä haluaisit hetken omaa rauhaa, mutta kodissa ei ole rauhallista tilaa. Vessaankaan ei viitsi kovin pitkäksi aikaan lukittautua.

  Voi kun sinulla olisi oma piharakennus, johon mennä hetkeksi omaan rauhaan.

  Autotalli kahdelle autolle

  Autosi seisoo kesät talvet taivasalla pihassa

  Ajat talvella kotiin illalla ja joudut virittelemään tuulilasiin lumisuojan ja ajastamaan lohkolämmittimen, jotta auto lähtee aamulla käyntiin, kun pakkasta on luvattu yli -20 astetta. 20 cm lumikerros peittää aamulla auton, kun pitäisi oikeastaan olla jo matkalla töihin. Kesäisin saat olla pesemässä jatkuvasti autoa, kun aina on joku siitepölykausi päällä, joka sotkee auton, joka on ulkosäilytyksessä, jo yhdessä vuorokaudessa.

  Voi kun sinulla olisi autotalli, jossa autoa voisi säilyttää lämpimässä ja säältä suojassa.

  scroll to top