• Pihamökistä tulovirtaa vuokraustoiminnalla

  Pihamökistä tulovirtaa vuokraustoiminnalla

  Onko sinulla kaunis ja iso puutarha, asut luonnon lähellä ja mietit parhaillaan, että mistä voisit saada hieman lisätuloja? Sitten tämä teksti on juuri sinulle! Jos sinulla ei ole vielä pihamökkiä puutarhassasi, niin tässä on yksi hyvä syy hankkia sellainen. Voit nimittäin laittaa sen vuokralle esimerkiksi Airbnb:n kautta.

  Miten vuokraaminen toimii käytännössä?

  Kuka tahansa, jolla on tarjota väliaikaista majoituspaikkaa, voi ryhtyä vuokraamaan sitä hyvin helposti. Airbnb on ehkäpä tunnetuin kansainvälinen palvelu, joka on suunniteltu juuri tämänlaista toimintaa varten. Jos haluat tehdä sen Airbnb:n kautta, tarvitsee sinun vain rekisteröityä ensin majoittajaksi heidän nettisivuillaan, ottaa muutama hyvä kuvan kohteestasi ja määrittää vuokraamasi kohteen ehdot:

  • Koska piharakennukseesi voi tulla majoittumaan: Saat valita kalenterista itsellesi sopivat päivät, jolloin toivotat majoittujia tervetulleeksi.
  • Kuinka monta ihmistä siellä saa kerralla majoittua: Määritä pihamökkisi enimmäismäärä yöpyjiä, niin varmistut, että majoittujien määrä pysyy sinulle sopivana.
  • Kuinka paljon haluat periä korvausta majoittamisesta: Voit määrittää vapaasti hinnan, jonka veloitat pihamökkisi käytöstä. Voit myös vaihdella yöpymisen hintaa riippuen sesongista. Lisäksi voit tarjota lisämaksullisia palveluita, kuten vaikkapa pinnasängyn lapsiperheille.
  • Mitä kaikkea majoittamispalveluusi sisältyy: Sinulla saattaa olla hieno pihamökki isolla terassilla, jossa on palju ja kesäkeittiö, joilla saat heti lisättyä kohteesi houkuttelevuutta ja arvoa. Voit myös halutessasi (lisämaksusta) tarjota aamiaista vieraillesi.

  Mieti myös etukäteen yleisiä vuokraamiseen liittyviä sääntöjä, kuten mistä löytyy tupakoimiseen soveltuva paikka, saako lemmikkejä tuoda mökkiisi tai saako siellä järjestää vaikka perhetapahtumia tai syntymäpäiväjuhlia.

  Pihamökistä tulovirtaa vuokraustoiminnalla

  Onko vieraiden majoittaminen turvallista?

  Ainakin Airbnb:llä on käytössä tiettyjä suojakeinoja, joilla pyritään varmistamaan molemmille osapuolille onnistunut ja turvallinen majoitustapahtuma. Majoittujien täytyy varaamisen yhteydessä antaa henkilö- ja maksukorttitiedot. Voit päättää, että voiko vieras varata majoituksen luonasi suoraan sivustolta vai tuleeko hänen lähettää sinulle ensin saatavuuskysely, jolloin saat mahdollisuuden esimerkiksi haastatella potentiaalista vierasta lyhyesti etukäteen.

  Omaisuusvahingot ovat toki mahdollisia, mutta ainakin Airbnb:n omien tiedotteiden mukaan sangen harvinaisia. Oman pihamökin vuokraaminen on siinä mielessä kuitenkin turvallinen vaihtoehto, että olet luultavasti itse hyvin lähellä samalla tontilla ja voit reagoida nopeasti epäilyttävään toimintaan.

  Airbnb:n yksi hyvä puoli on, että jokaisella siellä on oma profiili, josta voi myös seurata, minkälaista palautetta mahdollinen vuokralainen on saanut, jos tämä on aikaisemmin vuokrannut kohteita Airbnb:n kautta.

  Vuokranantajana toimimisen hyvät puolet

  Vuokraustoiminnan avulla voi kohdata mielenkiintoisia ihmisiä, jos haluaa. Kun matkailu avautuu jälleen ja ulkomaiset turistit lähtevät tutkimaan ihmeellistä pohjolaa, voit saada heitä mahdollisesti kylään houkuttelevan kohteen avulla.

  On varmasti monia, jotka tekevät oman pihamökin vuokraustoimintaa puhtaasti vain taloudellisen hyödyn vuoksi, ja siinä ei ole mitään väärää. Päinvastoin. Jos pihallasi seisoo omaisuus, jolla on mahdollisuus tuoda sinulle lisää omaisuutta, niin sen käyttäminen tähän tarkoitukseen on toki järkevää.

  Tämän avulla saat hyvän lisätulonlähteen ja jos vuokraustoiminnan tekeminen tuntuu itsestä mukavalta, niin miksei tässä olisi tarjolla myös avaimet täysin taloudellisesti riippumattomaan elämäänkin, jos vuokraustoimintaa haluaa toteuttaa hieman isommin.

  Ja jos oman pihamökin vuokraaminen ei olekaan mieluista hommaa muutaman kokeilun jälkeen, voi siitä toiminnasta myös hyvin helposti luopua.

  scroll to top