• Juhannustaikoja Vierasmajan kesämökillä

  Juhannustaikoja Vierasmajan kesämökillä

  Juhannus, keskikesän juhla on valon ja rakkauden aikaa. Juhannuksen juhlintaan on perinteisesti liitetty erilaisia rituaaleja ja uskomuksia, joilla on edesautettu hedelmällisyyttä ja puolison löytämistä. Moniin juhannustaikoihin liittyy alastomuutta ja huvittavan kuuloisia temppuja, joita ei välttämättä pysty toteuttamaan kaupunkimiljöössä. Paras paikka toteuttaa juhannustaikoja on ehdottomasti Vierasmajan saunallisen kesämökin läheisyydessä, veden äärellä.

  Haluatko nähdä tulevan puolison?

  Tulevan morsiamen voi nähdä, kun menee kolmesti muutetun Vierasmajan kesämökin katolle hajareisin istumaan. Eli tämä taika toimii luultavasti vasta kesämökin kolmantena kesänä, koska kaksi ensimmäistä kesää uusi mökki vielä laskeutuu ja asettuu sitten lopulliseen muotoonsa. Malttia siis.

  Kun tyttö lakaisee Juhannusyönä Vierasmajan makuuhuoneensa pukeutuneena vain punaiseen rihmaan vyötäisillään, tulee tulevan sulhasen haamu häntä tervehtimään. Vielä kun menee siivouksen jälkeen alasti kieriskelemään kasteiseen viljapeltoon, joka sijaitsee poikatalon edessä, on naimaonni ja hedelmällisyys taattu.

  Juhannustaikoja Vierasmajan

  Taikoja juhannussaunassa

  Jos tyttö haluaa tietää, että onko tuleva sulhanen poikamies vai leskimies, on hänen lähdettävä Vierasmajan juhannussaunasta paljain persein peruuttamaan kohti halkopinoa, katsomatta olkansa yli. Sitten kun takapuoli osuu johonkin halkoon, katsotaan, että onko se halkaistu vai pyöreä. Osuessaan halkaistuun tulee hänelle puoliso leskimiehestä ja pyöreä halko ennustaa tulevaksi sulhoksi poikamiestä.

  Juhannusaattona kun heittää saunavihdan Vierasmajan saunarakennuksen katolle, osoittaa sen tyvi ilmansuunnan, josta päin tuleva sulhanen saapuu. Mutta jos tyvi osoittaa kirkolle, tulee sinä vuonna noutaja. Harkitse siis tarkoin tämän taian kokeilemista!

  Tulevan sulhasensa näkee silloin, kun kiertää keskiyöllä alasti Vierasmajan saunarakennuksen kolmesti ja kurkistaa sitten saunanluukusta sisään. Saunasta voi myös lähteä juoksemaan alasti ruispellon reunaa pitkin. Silloin tulee yhdeksännen ojan kohdalla tuleva sulho vastaan.

  Kun tyttö vihtoo reisiään vieraan pojan vihdalla Vierasmajan saunassa, saavat he niin monta lasta kuin lehtiä jää reisiin.

  Juhannus tuli

  Minkälainen kesämökki takaa juhannustaikojen onnistumisen?

  Koska monet Juhannusperinteet ovat ajalta, jolloin hirsirakentaminen oli ainoa järkevä vaihtoehto, suosittelemme siis ehdottomasti Juhannustaikojen kokeilemista vain Vierasmajan hirsirakennuksissa. Saunataiat onnistuvat todennäköisemmin puukiukaalla varustetussa Vierasmajan saunarakennuksessa, kuin sähkökiukaalla varustetussa löylyhuoneessa.

  Hulvatonta Juhannusta kaikille ja pilkettä silmäkulmaan.

  scroll to top