• Glamping – luksusteltassa vai luksusmökissä?

  Glamping tulee sanoista glamour camping ja se suomennetaan usein luksustelttailuksi. Glampingmökki on sen sijaan astetta laadukkaampi puinen rakennus, joka korvaa luksustelttamajoituksen. Luksusta voi luoda mökissä majoittujalle monilla elementeillä, mutta keskeisintä glampingmökkeilyssä on laadukas mökki ja mukavat oltavat siellä.

  Glampingiä voi toki harrastaa ihan oman talonsa takapihallakin perheen ja ystävien kesken, mutta siitä on mahdollista rakentaa halutessaan myös liiketoimintaa. Glampingmökit ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle hotellihuoneelle. Ne sopivat Airbnb tai bed&breakfast -tyyliseen majoitukseen, mökkikyliin, leirintäalueille tai mihin tahansa (luonto)nähtävyyden läheisyyteen. 

  Mitä etuja glampingmökki tarjoaa?

  Monikäyttöisyys. Glampingmökki, kuten mikä tahansa muukin piharakennus, on monikäyttöinen lisätila. Hyvin varusteltu ulkokeittiö/baari, vierashuone yökyläilijöille ja toimisto/asiakasvastaanotto ovat vain muutamia mahdollisia käyttötarkoituksia glampingmökille.

  Luonnonläheisyys. Majoitusvaihtoehtoja etsiessä hotellihuoneen sijaan moni matkailija varmasti kiinnostuisi luonnonläheisemmästä ratkaisusta, jos sellainen olisi saatavilla ja vielä niin, ettei joutuisi tinkimään kuitenkaan hotellihuoneen tuomasta luksuksesta.

  Mukavuus. Tavallisen telttailun verrattuna glampingmökissä voi majoittua myös luonnon keskellä ja nukkua silti mukavasti kunnon vuoteessa retkipajan sijaan. Voit istua mökissä iltaa ja ihailla ympäröivää luontoa ikkunoista ilman hyttysten ininää.

  Helppous. Jos suunnittelet lähteväsi perinteiselle campingretkelle, tarvitset mukaasi luultavasti isot rinkat täynnä kaikenlaisia leiriytymisvarusteita. Glampingmökissä varustelutaso on oletuksena ensiluokkainen, joten sinulla on vähemmän kannettavaa ja voit keskittää energiasi olennaiseen.

  Glampingmökkien varustelutaso

  Kaikki lähtee luonnollisesti laadukkaista rakenteista. Vierasmaja.fi mökit on valmistettu hitaasti kasvaneesta pohjoismaisesta kuusesta. Hirsirakenteet työstetään viimeisintä teknologiaa hyödyntäen omalla tehtaalla. 

  Vierasmaja.fi tarjoaa mahdollisuuden räätälöidä jo olemassa olevista mökeistä omannäköisensä tai sitten voit suunnitella ammattilaistemme avulla täysin uniikin ratkaisun. Muista hyödyntää myös asennuspalveluamme, joka pystyttää mökin päivässä tai parissa.

  Glamping-tarkoitukseen tulevaan mökkiin kannattaa jo etukäteen miettiä pintamateriaaleja sekä lisäominaisuuksia, kuten takkaa, poreallasta, kalusteita sekä sänkyä. Huono sänky voi helposti pilata muuten täydellisen glamping-kokemuksen, siksi vuoteen ylellisyyteen panostaminen kannattaa takuulla!

  Luksuskokemukseen vaikuttaa myös mökin sijainti. Jos et voi vaikuttaa sijaintiin, voit silti aina tehdä ympäristöstä huolitellun ja tyylikkään näköisen. Tässä artikkelissa olemme esitelleet muutamia ideoita, miten teet pihapiiristä viihtyisämmän.

  Joskus luksuskokemus voidaan luoda pienillä, tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla. Sen ei tarvitse tarkoittaa kultaista wc-istuinta ja marmorilattiaa. Glampingissä saa olla myös rustiikkia rosoisuutta, mutta senkin voi tehdä tyylikkäästi.

  scroll to top