• Vietä joulun pyhät tunnelmallisessa pihamökissä

  Vietä joulun pyhät tunnelmallisessa pihamökissä

  Joulu on pian jo ovella. Toisille se tarkoittaa kiirettä ja stressiä, toisille se on vuoden parasta aikaa. Joulusiivous, ruuanlaitto, koristelut, joulukuusi, lahjat… Mitä jos teetkin tänä vuonna joulun piharakennukseesi? Näillä vinkeillä vietät tunnelmallisen joulun pihamökissäsi.

  Aloita ajoissa

  Kiireen tunne aiheuttaa helposti stressiä ja joulunpyhien alla kiire kasvaa huippuunsa etenkin lapsiperheissä, kun arjen pyörittämisen lomassa yrittää saada tehtyä myös jouluvalmistelut. Kiirettä voi helpottaa sillä, että aloittaa valmistelut riittävän aikaisin.

  Piharakennuksen joulusiivous on luultavasti kevyempi urakka kuin koko kodin siivous. Jos taas piharakennus on puhtaasti varastotilana ja sinne on viety kesäkauden välineet sekä kaikki sekalaiset tavarat, joilla ei ole muutakaan paikkaa kodissa, voi mökin joulusiivous siinä tapauksessa olla hieman työläämpi.

  Vietä joulun pyhät tunnelmallisessa pihamökissä

  Älä pihtaile koristeluissa

  Voiko joulukoristeita olla liikaa? Jouluvaloja, kuusi koristeineen, kynttilöitä, tonttu-ukkoja ja lasten askarteluja – joulun vahvoista väreistä punainen on sellainen, josta on hyvä tiedostaa, että se saattaa alitajuisesti saada ihmisen varuilleen. Punaisella on vahva assosiaatio vaaran signaalina, siksi kaikki eivät välttämättä koe joulun perinteisiä värejä rentouttavina. Lisäksi monet joulun ledivalot ovat valoteholtaan ja värisävyltään sellaisia, jotka saattavat vaikeuttaa nukahtamista, jos niitä ihailee pitkään illalla ennen nukkumaanmenoa.

  Joulukuusi voi aiheuttaa joillekin haasteita. Se voi aiheuttaa jopa allergisia oireita. Perheen pienimmät seikkailijat saattavat tehdä liiankin läheistä tuttavuutta kuusen kanssa kokeillessa kuusenjalan vakautta. Mitäs jos joulukuusen laittaisikin piharakennukseen? Tai sitten sinnekin!

  Piharakennuksen voi huoletta koristella yltäkylläisesti, koska sieltä on helppo poistua kotiin rauhallisempaan väriloistoon. Piharakennuksen voi koristella myös ulkoapäin näyttävästi erilaisilla valoilla, jolloin sitä on mukava ihailla illan pimeydessä kodin ikkunoistakin. Piharakennuksen sisätiloista saa tehtyä pienellä vaivalla upean joulumaailman, jossa on mukava viettää joulua perheen ja ystävien kanssa.

  Lisätila joulupyhille

  Jouluna monilla on perinteenä toimia sukulaisten majoitus- ja muonittamiskeskuksena. Kun talossa on paljon vieraita, voi lisätila tulla tarpeeseen. Kaikilla ei välttämättä ole samat toiveet joulun vapaa-ajan viettotavoista, siksi kodin yleiset tilat voivat käydä helposti ahtaiksi.

  Piharakennuksesta saa monikäyttöisen lisätilan joulua varten, jossa voi tarvittaessa myös majoittaa jouluvieraat. Isoa porukkaa voi jakaa eri paikkoihin, jolloin joulurauhakin säilyy todennäköisesti paremmin.

  Takkatulen äärellä lämpimän viltin alla glögiä ja pipareita maistellen. Kortti- tai lautapelien pelaamista ilman häiriötekijöitä. Leffa- tai sarjastudio, joka on varusteltu herkullisilla joulunaposteluilla. Uuden kirjan lukeminen kaikessa rauhassa. Nämä ja monet muut tekemiset onnistuvat mainiosti jouluna oman piharakennuksen suojissa.

  Hyvää joulua

  Vierasmajan väki toivottaa kaikille rauhallista ja tunnelmallista joulua. Tahdomme muistuttaa, että piharakennus on myös erinomainen joululahja, jos pukinkontti ammottaa vielä tyhjyyttä. 

  Jos päätit tämän tekstin perusteella tehdä piharakennuksestasi tämän joulun keskuksen, otamme ilolla vastaan kuvia koristelluista joulumökeistänne!

  scroll to top