• Nauti kesämökistäsi myös talvella

  Onko sinulla kesämökki ja olet laittanut sen jo talviteloille? Oletko tullut ajatelleeksi, että kesämökkiä voisi helposti käyttää myös talvellakin? Vaikka mökkeily on tottakai monipuolisempaa lämpiminä kesäkuukausina, on talvellakin monia mökkiaktiviteetteja, joista voi ja kannattaa nauttia.

  Eristeet ja lämmitys kuntoon ensin

  Ennen kuin mökin pihallesi on ehtinyt sataa metrin verran lunta ja ulkona on 20 astetta pakkasta, on hyvä varmistaa muutama perusasia, jotta talvimökkeily onnistuu ja siitä voi nauttia. Tarkista ensin onko mökissäsi riittävät eristeet. Vierasmaja.fi mökkeihin on saatavilla katon ja lattian eristepaketit lisävarusteena tilausvaiheessa. Toki eristeitä voi myöhemminkin lisäillä, mutta se luultavasti vaatii jonkin verran rakenteiden purkamista, riippuen minkälaiseen eristeratkaisuun sitten päädytkään.

  Suomen talvessa ei mökillä todennäköisesti viihdy ilman, että mökissä on jonkinlainen lämmitysjärjestelmä. Tulisija saattaa olla taloudellisin valinta pitkässä juoksussa, ja myös sen tuoman lumoavan tunnelman takia se on aina suosittu ratkaisu. Muista laittaa mökin lattialle paksu ja lämmin matto. Varaa riittävästi lämpimiä vilttejä ja villasukkia, niin kenenkään varpaita ei palele.

  Nauti kesämökistäsi myös talvella

  Mitä kaikkea voi talvella tehdä mökillä?

  Saunailta. Mökki ja sauna ovat tietenkin erottamaton pari ja varsinkin talvella mökillä saunomisessa on erityistä taikaa. Jos mökki sijaitsee veden äärellä, on mahdollista sahata jäähän itselle aukko avantouintia varten ja pulahtaa löylyjen välissä vedessä! Toinen, vähintäänkin yhtä virkistävä, vaihtoehto on mennä kierimään lumeen suoraan saunasta. Uskallatko kokeilla?

  Sarjamaratoni. Suoratoistopalvelut tekevät nykyisin sarjojen ahmimisen jopa liiankin helpoksi. Mökistä voi varustella itselleen ja ystävilleen huippumukavan tv-studion pienellä vaivannäöllä. Ja jos et halua isoa telkkaria, etkä välttämättä katseluseuraakaan, niin onnistuu ohjelmiin uppoutuminen helposti läppärin tai tabletin avullakin. Muistat vaan varata riittävästi snacksejä käden ulottuville!

  Illalliskutsut tai koktailbileet. Välillä on kiva laittaa pöytä koreaksi ja pyytää ystäviä illanviettoon. Mikä olisikaan tähän tarkoitukseen sen parempi paikka kuin mökki. Jos olet intohimoinen keittiömestari, niin mökissäsikin on luultavasti fasiliteetit tätä varten kunnossa. Koktailbileet taas onnistuvat joka tapauksessa pienemmässäkin keittiössä tai baaripöydän ympärillä.

  Kuntoilu ja pelit. Mökit ovat siitä käteviä, että niillä on lähes rajattomasti käyttötarkoituksia. Mökistä saa tehtyä helposti kuntosalin tai jumppatilan, jossa saa treenata kaikessa rauhassa. Jos et täytä mökkiä raskailla ja kookkailla kuntoilulaitteilla vaan sen sijaan käytät kompakteja välineitä tai teet liikkeet lattialla omalla keholla, voit helposti ottaa mökin muuhun käyttöön treenin jälkeen. Toiset haluavat pelailla mielummin pöytätennistä tai biljardia – ja sekin onnistuu mökissä vallan mainiosti!

  Rauhoittuminen ja hiljentyminen. Ehkä kuitenkin se ykkösasia, jota mökkeilyltä haetaan on maiseman vaihto ja rauhoittuminen. Luonnon keskelle meneminen, kauas liikenteen melusta ja kaupungin hälinästä poistuminen on monille tärkein syy mennä mökille. Onneksi sekin onnistuu talvella. Todennäköisesti hiljentyminen mökillä on talvella helpompaa kuin kesällä, jos mökkinaapurit eivät ole oivaltaneet vielä hyödyntää mökkejään myös talvella.

  Nauti kesämökistäsi myös talvella

  Tässä on vain muutamia ideoita, mitä mökillä voi tehdä talvella, kun talven sääoloihin on hieman valmistauduttu lämmityksellä ja eristämisellä. Oletko suunnitellut viettäväsi tulevaa talvea mökillä? Voit myös halutessasi jakaa parhaimpia talvimökkeilykokemuksiasi meille sosiaalisen median kautta!

  scroll to top