• Piharakennuksen kokoaminen päivässä

  Eva C, tee se itse –vierasmaja toimitettiin Katrille perjantai-iltapäivänä. Seuraavana päivänä kolme miestä aloittivat asennuksen yhdeksältä aamulla. Ilta seitsemältä piharakennus oli pystyssä, kattolaattoja ja pintakäsittelyä myöten.

  Katri päätti käyttää helppoa ja edullista betoniharkko perustusta, joka on hyvä vaihtoehto kun alle kasataan hiekkaa ja soraa. Maaperää kaivettiin 30cm:n syvyydeltä ja kuoppa täytettiin hiekalla ja soralla, jonka jälkeen päälle laitettiin betoniharkot. Tämän jälkeen tarkastettiin että harkot ovat vaakasuorassa.

  Seuraavana vuorossa oli piharakennuksen kokoaminen. Kokoajilla oli tehtävänä perustuspalkkien laittaminen paikalleen ja osien yhteen ruuvaaminen.

  Eva C 1

  Alimmainen lankkurivi ruuvattiin perustuspalkkeihin ja tämän jälkeen viisi seuraavaa riviä laitettiin paikalleen. (Vain alin seinärivi on tarkoitus ruuvata paikalleen, loput hirret pysyvät paikallaan ilman ruuveja.) Oli myös todella tärkeää mitata kulmat ja varmistaa, että kaikki osat ovat vaakasuorassa ja kulmat ovat 90 asteen kulmassa.

  Eva C 2

  Muutama rivi rakennettiin seiniä, jonka jälkeen ovet ja ikkunat laitettiin paikalleen. (Ovet ja ikkunat on myös mahdollista asentaa vasta kun piharakennus on kasattu.)

  Eva C 3

  Puoliväli häämöttää. Seinät ovat paikallaan.

  Eva C 4

  Päätykolmiot ruuvattiin paikalleen, jonka jälkeen kitapuut saatiin laitettua.

  Eva C 5

  Sitten kattolaudat, räystäslevyt, kattohuovat, kattolaatat ja lattialankut saatiin paikoilleen ja Katrin piharakennus oli valmis.

  Eva C 6 Eva C 7

  Parhaan suojan takaamiseksi Katri käytti Remmers HK Stain Mahagoni puunsuoja-ainetta käsitellessään vierasmajaansa, varmistaakseen, että vierasmaja säilyy hyvänä ja tuottaa iloisia hetkiä vuosiksi ja taas vuosiksi eteenpäin.

  Eva C 8 Eva C 9 Eva C 10

  scroll to top