• Rentouttavia löylyhetkiä Vierasmajan pihasaunoissa!

  courtyard sauna

  Haaveiletko omasta pihasaunasta?

  Saunominen omassa pihasaunassa on arjen luksusta. Juuri sellaista luksusta, joka ei välttämättä ole mahdottoman kallista, eikä kovin vaikea edes toteuttaa. Vierasmajan pihasaunavalikoimasta löydät moneen tarpeeseen sopivan pihasaunamökin. Kun alat suunnittelemaan oman saunamökin hankintaa, ota ainakin seuraavat asiat huomioon.

  Kuinka monta henkilöä saunaan tulisi mahtua?

  Vierasmajan valikoimista löydät pienimmillään 7 m2 pihasaunamökin, johon mahtuu mukavasti 2-3 kylpijää. Siinä on yksi noin kaksimetrinen ylä- ja alalaude. Perhekäyttöön suunnitellut isommat pihasaunat sisältävät kaksi noin 2 metrin pituista laudetta ja niihin mahtuu 3-5 saunojaa helposti. Jos alalauteita hyödynnetään istumiseen, niin tarvittaessa mahtuu vieläkin enemmän porukkaa samoihin löylyihin! 

  Pelkkä pihasaunamökki vai kenties saunarakennus, jossa on pukuhuone, veranta ja ylimääräinen tila suihkukaapin asentamiseen?

  Jos haluat nauttia ainoastaan saunomisesta takapihallasi mahdollisimman vähällä rahalla, valitse tällöin esimerkiksi kompakti Lisette (https://www.vierasmaja.fi/pihasauna-lisette/) pihasauna. Tämä pieni pihasaunarakennus on 2,3×3,9m kokoinen hirsimökki, joka sisältää vain saunahuoneen. Pihasauna Liseten hinnat alkavat 5.410 eurosta ylöspäin.

  Jos haluat viedä saunomisesi seuraavalle tasolle, kannattaa harkita suurempaa pihasaunamökkiä, jossa on pukuhuone ja veranta. Suuremmat verannalla olevat ulkosaunat ovat erittäin mukavia mökkejä, jossa voit viettää rentouttavia löylyhetkiä ystävien tai perheen kanssa. Voit nauttia virkistäviä saunajuomia verannalla ja vaikka grillata pientä purtavaa löylykertojen välillä. Suuremmissa ulkosaunoissa on yleensä tarpeeksi tilaa myös suihkukaapin asentamiseksi. Esimerkiksi Paula (https://www.vierasmaja.fi/pihasauna-paula/) pihasaunarakennus, jossa on jo enemmän mukavuuksia, maksaa alkaen 7.040 euroa.

  Mitä muuta tulisi huomioida pihasaunaa hankkiessa?

  Kaikkiin Vierasmajan pihasaunapaketteihin kuuluu seuraavat varusteet: löylyhuone, saunalauteet, löylyhuoneen sisäkaton paneeli, 8 mm lasinen saunaovi, päänojat, kiuassuoja ja puiset lattiaritilät. Tarvitset siis käytännössä vain enää kiukaan. Kun tiedät saunahuoneesi tilavuuden, voit valita lähimmästä rautakaupastasi juuri sinun pihasaunaasi sopivan kiukaan.

  Bonusvinkit: Alemmalle lauteelle asetat mukavasti vaikka jalkakylvyn samalla kuin nautit rentouttavista löylyistä. Kokeile myös erilaisia saunatuoksuja, jotka tekevät löylyistä entistäkin mukavammat.

   

  scroll to top