Piharakennukset

Olemme ylpeitä siitä, että meillä on paras valikoima erilaisia piharakennuksia Suomessa. Laajassa valikoimassamme löytyy yli 100 hirsirakennusmallia. Meidän piharakennuksemme on suunniteltu nopeaa ja yksinkertaista 1 – 3 päivän kokoamista varten, osaamistasostanne ja mökin koosta riippuen. Tarjoamme myös ammattitaitoisen asennustiimimme palveluja. Jokaisen mökin mukana tulee 27 – 28 mm paksuiset seinälaudat (katso yksittäisiä tuoteosia), lasitetut ovet ja ikkunat, kyllästetyt pohjalankut, lattia- sekä kattolaudoitus, kattohuopa ja myrskytulpat; samoin ruuvit, naulat, kiinnittimet ja muut pihamökin rakentamiseen tarvittavat tarvikkeet.

Näytetään 1–24 / 118 tuloksesta

Näytetään 1–24 / 118 tuloksesta

Piharakennusten erityispiirteet – Nämä koskevat kaikkia puurakenteita

Kaikki meidän piharakennukset ovat valmistettu kestävästi hankitusta ja hitaasti viljeltystä pohjoisesta kuusesta. Tämä on yksi kestävimmistä ja pitkäkestoisimmista puumateriaaleista. Mökin kaikki puuosat, paitsi kyllästetyt pohja- sekä terassilankut, ovat luonnollisia eikä niitä ole kemiallisesti käsitelty.

Puu on ns. ”elävää” materiaalia, minkä vuoksi puuosien turpoaminen ja kutistuminen ensimmäisenä kokoonpanon jälkeisenä vuotena on yleistä kaikille hirsirakennuksille. Ensimmäisen vuoden aikana asettuvat kaikki piharakennukset hirsistä aina tasapainokosteuteen ympäristönsä kanssa ja on hyvin tärkeää välttää paineita tai esteitä, jotka saattavat häiritä tätä prosessia. Yleiset ongelmat, jotka syntyvät, jos mökki ei kykene lopullisesti ”asettumaan paikoilleen”, ovat seinälautojen väliset raot, ovien ja ikkunoiden huono toimivuus sekä vähentynyt vakaus ja käyttöikä.  Pystysuoraan asennetut ja ruuvatut metalli- tai muoviputket tai putkisuojat lattiasta kattoon sekä katosta varten tarkoitettujen pystytukien jättäminen liian korkeiksi ovat kokemuksiemme mukaan yleisimpiä virheitä.

Solmut ja pienet halkeamat ovat myös luonnollisia puulle, eivätkä ne ole valituksen aiheita.

On tärkeää käsitellä mökki puunsuoja-aineella tai maalilla heti, kun mökki on asennettu. Näin vältytään lahovaurioilta ja mökkinne pysyy hyvännäköisenä.

Miksi on piharakennuksen seinän paksuus tärkeä…

Seinän paksuus on yksi tärkeimmistä – ehkä kaikkein tärkein – mökin ominaisuus ja hintaa määrittelevä tekijä. Kahden lähes samanlaisen mökin, joiden ainoa ero on seinän paksuus, hinta voi vaihdella merkittävästi. Jos mökin seinät ovat kolme kertaa paksumpia, niin on käytetty kolme kertaa enemmän puuta.

Vaikka tuotekuvien ulkonäkö on lähes sama, lopputulos on täysin erilainen. Paksut seinät lisäävät lujuutta ja vakautta, pidentävät huomattavasti käyttöikää ja vähentävät sääolosuhteiden vaikutusta.

Useimmin käytetyt seinän paksuudet ovat 28 mm, 40 mm, 44 mm, 58 mm ja 70 mm.

Yleisesti ottaen 28 mm puoliponttilaudat soveltuvat pienille 2 m x 2 m ja 2 m x 3 m vajoille ja kesämökeille, joiden käyttöikä on noin 6 – 7 vuotta. Jos etsitte lujempaa ja kestävämpää, suosittelemme 40 mm ponttilautoja. Käytämme 40 mm seinälautoja 15 m² piharakennuksiin. 44 mm ja 58 mm seinälaudat takaavat hyvän vakauden ja pitkän käyttöiän 4 m x 4 m / 4 m x 5 m mökeille ja 58 mm 5 m x 5 m, 4 m x 7 m ja jopa suurempia puurakennuksia varten. Lopuksi, 70 mm seinälaudat ovat riittävän vahvoja melkein kaiken kokoisiin piharakennuksiin ja jopa 100 m² asunto/hirsimökkeihin.

Ovet ja ikkunat

Erilaiset hirsimökinvalmistajat käyttävät erilaisia standardeja mökin oviin ja ikkunoihin. Meidän ovien ja ikkunoiden laatu on jotain, mistä voimme olla ylpeitä. Tämä on myös yksi mökkien ominaisuuksista, joita et näe tuotekuvassa, mutta todellisuudessa sillä on erittäin tärkeä merkitys käytettävyydessä sekä mökkien hinnoissa.

Kolme tärkeintä tekijää ovat ovet ja ikkunalukot, saranat ja kahvat, lasitustyypit (yksi- tai kaksinkertaiset lasit) sekä tiivisteet, joilla varmistetaan asianmukainen säänkestävyys.

Käytämme peruslukkoja, saranoita ja kahvoja kaikissa pienen budjetin 28 mm ja 40 mm mökeissä. Näissä mökeissä on yksilasiset ikkunat, jotka voidaan joko kallistaa tai avata kokonaan mallista riippuen.

Kaikissa mökeissämme, joissa on 44 mm: n ja sitä paksummat seinälaudat, on standardipakkauksessa kaksoislasitetut ovet ja ikkunat, ja lähes kaikissa niissä on saksalaiset Roto ”Turn & Tilt” -järjestelmät, jotka pystyvät avaamaan ikkunat kokonaan sekä kallistumaan ylhäältä ilmanvaihtoa varten.

Roto-järjestelmät tekevät ovet ja ikkunat erittäin käteviksi ja käyttäjäystävällisiksi ja tarjoavat turvallisuuden ja luotettavuuden useita kertoja pidempään kuin useimmat muut markkinoilla olevat järjestelmät.

Itsekokoonpano tai palkata ammattilaiset?

Meidän piharakennukset ovat suunniteltu itse kokoonpanoon ja ne ovat melko helppoa asentaa ilman ammattilaisia. Kaikki osat ovat mukana, samoin erittäin yksityiskohtaiset suunnitelmat ja asennusohjeet. Kaikki mitä tarvitset ovat aiemmat DIY-taidot, hyvä käsitys siitä, mitä olet tekemässä, sekä työkalut, kuten käsisaha, ruuvimeisseli, kumivasara, vasara, vatupassi, mittanauha, pora, puukko, pihdit ja tikkaat.

Mutta olkaa rehellisiä: jos ette ole asentanut kodin huonekaluja tai piharakennusta aikaisemmin ja ette pysty osumaan naulan kantaan kunnolla, teidän pitäisi palkata joku, jolla on aiempaa kokemusta, käyttää paikallista puuseppää tai tilata mökki meidän ammattimaisten palvelujemme kera.

Asiantuntemuksen puutteesta johtuvat virheet ovat yleensä aikaa vieviä ja kalliita korjata, ja ne voivat johtaa siihen, että Vierasmaja OY-n 5-vuoden takuu mitätöidään.

Oikea perustus piharakennukselle

Mökit voidaan asentaa vain oikealle perustukselle. Koko rakennustyö alkaa siitä ja se auttaa varmistamaan, että koko mökin kokoonpano toimii sujuvasti. Huonot perustukset johtavat vääristyneisiin ja kiertyneisiin seiniin, ei-toimiviin oviin ja ikkunoihin, vakauden ja käyttöiän vähentymiseen.

On olemassa monia hyviä perustustyyppejä, joista monet ovat yksinkertaisempia kuin luulisi. Pienten ja keskisuurten piharakennusten suosituimmat perustusyypit ovat säädettävät nousupohjat tai tuulen estäjät soran päälle sekä maadoitusruuviperustukset. Nämä kolme tyyppiä ovat helpointa valmistaa ja ovat samanaikaisesti kustannustehokkaimpia.

Kestävin, lujin ja luultavasti paras perustustyyppi on betonilaatta ja se voidaan asentaa mihin tahansa rakennukseen, koosta riippumatta. Tämä on myös kallein ja monimutkaisin perustusrakenne. Vaihtoehtoisesti voitte asentaa pihamökin päällyslaatoille tai rakentaa betonikaistaleen.

Kuinka piharakennukset ovat pakatettuja ja toimitettuja

Kaikki piharakennukset ovat pakattu erittäin huolellisesti kestävään ja vesitiiviiseen kalvoon varmistaakseen, että kaikki toimitetaan A1-kunnossa.  Suurin osa alle 20 m2: n mökeistämme toimitetaan yhtenä pakkauksena. Se on yleensä kuusi metriä pitkä ja painaa jopa 2000 kg. Pakkauksen leveys on aina 1,2 m ja korkeus 50-100 cm. Suuremmat piharakennukset toimitetaan useissa pakkauksissa.

Kaikki piharakennukset toimitetaan Hiabin nosturikuorma-autoilla, jotka pystyvät purkaamaan nämä raskaat pakkaukset turvallisesti. On tärkeää, että ilmoitatte meille mahdollisista pääsyrajoituksista kiinteistöllenne ennen tilaamista.